LES Janne Haaland Matlary – Relativismens diktatur:

OBS! LES!: Vi har en fantastisk dame i Norge som heter Janne Haaland Matlary, prof.dr.philos – ansatt ved institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Jeg leser alt hun skriver når jeg kommer over det.

Nå har hun en kommentar som ligger ute på nettsiden til den katolske kirken i Norge: «Relativismens diktatur og kirken rolle». ALLE bør lese dette – for det handler om OSS! Det handler om hvordan utviklingen, spesielt i USA, England og Norden nå går imot NATURRETTEN – som vi arvet fra den førkristne filosofien hos grekerne, og som står veldig sterkt i den katolske kirken idag, nemlig: Vi må respektere naturen og ikke gå imot den – og her blir Naturretten holdt opp i forhold til avkjønningen, barns rett til å kjenne sine foreldre – og relativiseringen i vårt samfunn idag.

Hun nevner forfatteren av Harry Potter-universet, J.K. Rowling som er blitt kraftig angrepet fordi hun har uttalt at det finnes to kjønn. Ja! Tro det eller ei!

Matlary skriver klart og interessant om kompliserte ting – slik at «alle» kan lese det med stort utbytte.

Det Matlary skriver om her, får oss til å se hvilket skråplan vi allerede er ute på når det gjelder menneskesynet i vår kultur. Se etter kommentaren under bildet av statuen av Churchill, som ble prøvd ødelagt: www.katolsk.no

Glrum, 21.mars – 5.søndag i Faste – 2021

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *