Covid – 19 og vaksinasjonskort:

Internasjonalt vaksinekort utstedt av WHO, Verdens helseorganisasjon: Da jeg fikk 1.stikk med Pfitzer-vaksinen idag, la jeg frem mitt internasjonale vaksinekort, og bad dem føre på dato, Covid-19 og signert av personen som vaksinerte. I dette kortet har jeg innført alle vaksinene tilbake til 2005. Teksten er på engelsk og fransk.

Jeg var den eneste som hadde med vaksinekortet. Hun som orienterte til slutt, sa at vaksineringen blir ført inn i helsenorge.no. Men det er det lite hjelp i når du kommer inn på en flyplass og skal vise pass og papirer. Da kommer ikke kontrollørene til å slå opp på noe helsenorge og sjekke teksten som er på norsk, mens køen bak deg begynne å banne over kjerringa som står der og bremser køen med helsnorget sitt. Nei, man må ha sitt internasjonale vaksinekort sammen med passet KLART!

Bror Ole Kristen (84) som har seilt rundt Jorden mange ganger med handelsflåten, sier at sjømenn kunne ikke og kan ikke gå i land i en havn før karantenelegen er kommet ombord og har sjekket vaksinasjonskortene til alle sjøfolkene.

Det er meg en gåte og et sjokk at ikke folk går ut igjen med vaksineringen innført i et vaksinasjonskort. Ja, jeg er rystet. Jeg sa idag: Jeg vil ha kvittering! Det fikk jeg, innført i WHO’s vaksinasjonskort.

Glærum, 9.april – 2021.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *