Er jeg et «Nettroll»?

Flytter over et innlegg fra Facebook her. Personene som nevnes ved navn, har selv operert under fullt navn på Facebook. Mitt motsvar, som jeg tar inn her fra FB – kan ha generell interesse idag når det svært ofte nå opereres med «No platforming» = Scenenekt = knebling av ytringsfrihet og personangrep når man slipper opp for argumenter. Her er teksten fra FB:

Enkelte griper til negative personkarakteristikker når de blir oppnådd for argumenter. Aase Karin Opdahl og Jo Inge Nes prøver å devaluere uttalelser av meg med å utnevne meg til «nettroll». Det er en svært negativt ladet knebel.

Det jeg skriver er kunnskapsbasert, og når jeg ytrer meg ut fra den kunnskapen som ligger til grunn for ytringen, venter jeg motsvar som også kan begrunnes i kunnskap.

Vi sitter hver især med forskjellig sett av kunnskaper, med forskjellig sett referanser, forskjellig sett av erfaringer – derfor blir våre meninger og oppfatninger forskjellige.

Jeg vokste opp i et hus med 3 generasjoner og mye folk. De var alle diskusjonsglade. Hitler og Stalin og Hallesby smalt i veggene. Folk fortalte historier, deklamerte egne og andres dikt, sang solo, sang allsang, Bræin kom innom av og til og nesten raserte pianoet, Glærum damekor øvde i stua, siste verdenskrig var et heftig tema – og mor holdt munn og bar inn mye og god mat til alle sammen. Vi satte oss tilbords og var forfrisket etter dagens verbale dyst. Innimellom kom det muntre kommentarer og alle skrattet. På hjørneskapet ved bordet hadde en snekker i Surnadal i 1746 skåret ut og malt latinske fyndord – oversatt lyder de slik: «Gud alene æren. Be og arbeid. Gjør du det som er rett, trenger du ikke frykte noen. Og husk du skal dø.»

Når man slik er vokst opp i dette miljøet i gammelstua i Oppigard Glærum, da blir man utstyrt med et meningskrav og et ytringsbehov. Så får nå heller fruen Opdahl og trommeslageren Nes sitte på veikanten og rope «Nettroll» hvis de ikke forstår noe av det hele.

Glærum, 9.april – 2021.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *