Kristi Himmelfartsdag:

Biskop emeritus av Nidaros, Tor Singsaas, hadde en betraktning over Kristi Himmelfartsdag som dukket opp på Facebook idag. Den var så instruktiv og klar, at jeg kopierte den over til bloggen her. Jeg tror ikke jeg har sett bedre kommentar til hva Kristi Himmelfartsdag dreier seg om.

Biskop emeritus av Nidaros, Tor Singsaas:

Kristi himmelfartsdag er en av de viktigste merkedagene i kirkeåret for meg. Det var da Guds Sønn kom tilbake i himmelen, såret og vansiret, – merket for alltid av menneskelivet på jorden, – sterkt forbundet til, og dypt forpliktet overfor alt menneskelig og alle mennesker.

Guds Sønn bærer med seg hele menneskehetens liv og historie inn i himmelen, – gjør den til sin. Mennesket Jesus Kristus inntok himmelen. Intet menneskelig er fremmed for Den treenige Gud lenger.

Mennesket hører etter Kristi himmelfart ikke bare jorden til, – men har og tilhørighet til himmelen. Himmelen er så nær, så nær. For himmelen er Jesus Kristus, den for alltid levende. Det er hele tiden bare «et tynt, tynt slør» mellom himmelen og jorden, – mellom Jesus Kristus og oss mennesker. Han er tett, tett på oss, som en pust, en ånde.

Store mysterium. Langfredag ble Den treenige Gud forandret. Gud ble til en såret og lidende Gud. En forandret Gud, – merket av livet til sin skapning. En forsonet Gud, – en Gud i dyp solidaritet med sin skapning, – alt det skapte på jorden.

Hvem kunne tenke at Gud kan forandres? Kristi himmelfart kom den sårede Gud tilbake til himmelen, – merket for alltid av menneskenes liv, – ditt og mitt liv. Dette er et håpstegn, – et tegn på at vi for alltid tilhører Gud, – vår Skaper!

(Sitat slutt.)

Det var flott å lese dette, ettersom NRK på Kristi Himmelfartsdag – avspiste folk i Norge med bare en merkelig greie på radio P1+ fra Byåsen kirke i Trondheim: «Humor og gudstro», hva nå det kunne være. Jeg gadd ikke sette på radioen.

Ellers er jo NRK på Marienlyst nå blitt Islams misjonsstasjon i Norge, og NRK spanderte igår på den 2-timers Islam-festen sin – både Kringkastingsorkesteret – og harpe… i friluft, på fredag etter Kristi Himmelfartsdag. Det skal jeg komme tilbake til.

Glærum 15.mai – 2021.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *