Utidig trøndermas fra ordføreren i Surnadal:

I «Driva» fredag 5. nov. får ordfører Margrethe Svinvik (Sp) i Surnadal lederplass i avisen – for å fremføre et svært utidig trøndermas. Hun ignorerer folkeavstemningen der kommunens beboere demokratisk bestemte at Surnadal kommune fortsatt skal være en del av sitt gamle fylke Møre og Romsdal!

Nå har vi jo sett at skumil-politikk er blitt opplegget med hennes parti i regjering, sammen med Arbeiderpartiet: Det den forrige politiske ledelsen har fastlagt, blir snudd rundt og sendt tilbake til utgangspunktet. Politikerne i den nye regjeringen gir blaffen i hva dette koster av mannskap, arbeidstid og penger.

Nå vil Margrethe Svinvik ha en merkelig retur til utgangspunktet fra før folkeavstemningen om Surnadals fylkestilhørighet: «Ønsker å stå godt planta i 2 fylker» – står det i overskriften. Det ønsker hun skal manifestere seg også politisk: Medlemskap i regionrådet i Trøndelag. Hun har fått saken så langt at kommunestyret har bedt saksbehandlerapparatet bruke tid og krefter på å lage en sak på det. Hun vil altså at tid, krefter, oppmerksomhet, penger, arbeidstid skal brukes på samarbeid med 2 fylker. Stort galere kan ikke en politiker se en sak: Ri to hester. Og: politisk bigami koster. Vi har ridd to hester lenge nok her på indre Nordmøre – og det er slitsomt! Hun vil altså ha oss tilbake dit – og det i strid med folkeavstemningen!

Ordføreren i i Surnadal og hennes klakkører i kommunestyret, bør stanse saken, før saksbehandlerapparatet går i gang og bruker tid og penger på dette som går imot folkeviljen, manifestert i folkeavstemningen. Som ansvarlige for kommunen må de vise respekt for folkeavstemningen – ikke arbeide mot demokratiet.

Ordførerens oppdrag fra folket i Surnadal – i folkeavstemning, er å gi full gass på samarbeidet med Møre og Romsdal fylke – d.v.s.: sette kraft bak byggingen av Todalsbrua, og støtte at alle tilgjengelige midler går til det nye sykehuset på Hjelset – og det uten at Kristiansund skal sutre seg til en sykehusfilial. For, det er ikke noen selvfølge at det skal bygges et stort moderne sykehus mellom Trondheim og Ålesund – og når det nå bygges, må det bli best mulig. Da kan ikke ordfører og styringsapparat i Surnadal kommune lekke midler til et annet fylke! Vi har lidd i lang tid av denne toveis-retningen med delte løsninger i øst og vest i mange saker, men det blir det slutt på med Todalsbrua. Surnadal ordfører bør derfor bruke sine krefter og midler på å få fart på Todalsbrua – så vi slipper denne øst-vest-delingen i alle saker – ENDELIG!

Ordfører Margrethe Svinvik har ikke forstått sitt oppdrag fra FOLKET! Forklaringen er kanskje at hun har sin opprinnelse fra Mosokna, som alltid har stukket av til Trondheim i alle høve. Løsningen for Mosokna kan være å søke asyl i Andorra (Rindal) og bli kårkailler og kårkjerringer i Trøndelag. Fred være med dem!

Vi venter herved at ordfører og kommunestyre i Surnadal slår retrett, stopper 2-fylke-saken sin og ber folket om unnskyldning for at de ikke respekterer folkeavstemningen – d.v.s. DEMOKRATIET!

Glærum, 8.nov. – 2021

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *