Dagsrevyens halve historie om Pave Benedict:

NRK forteller ganske ofte bare en del av en historie, og da blir det en annen historie. Slik nå også om Pave Benedict da han som erkebiskop av München skal ha neglisjert tilfeller av pedofile overgrep begått av prester.

Da Pave Johannes Paul II lå på dødsleiet, var daværende Kardinal Razinger, senere den neste pave, klar med en strategi på pedofiliproblemene som var blitt kjent i Den katolske kirken. Straks den gamle paven døde, satte Razinger aksjonen mot pedofili i verk, i vakuumet mellom den døde paven og hans etterfølger – som skulle bli ham selv. Trolig var det de sjokkerende erfaringene fra München som sporet kardinal Razinger/Pave Benedict til aksjonen fra Roma mot pedofile overgrep.

Det var i USA at pedofilitragediene først kom til overflaten – og endelig ble kjent på bispe- og erkebispenivå. Lokale folk hadde prøvd å ordne opp med problemet lokalt, så det tok lang tid før informasjonen nådde bispenivå og erkebispenivå. Denne informasjonen har jeg fra en gammel venn i USA som nå er pensjonert katolsk biskop (91).

Da biskopene i USA etter dette sjokket, kom til Roma på ad limina-besøk, som de er hvert 5.år, klaget de sin nød for Pave Johannes Paul II. «Saken er enkel,» sa han – «meld dem til politiet!» Så tok Ratzinger fatt i saken!

På en statistikk over pedofili i et tysk nyhetsmagasin, lå evangeliske legmannsbevegelser på 1.plass. 2.plass var innen husets fire vegger – i familien, og Den katolske kirke lå på 5.plass.

Glærum, 22.januar – 2022.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *