Når Gud beskjærer dine nye skudd:

Den nye katolske biskopen av Trondheim stift, Erik Varden, skriver fortere enn jeg rekker å lese. Vi ser på dateringene av innleggene på bloggen hans, at han er en «flying bishop»: Den ene dagen er han i England, så er han i nordøstre Frankrike, og så er han i Italia, hvor hans bestseller The Shattering of Loneliness (Ut av ensomheten) lanseres i disse dager.

Han har igår lagt inn en preken på italiensk, men også i oversetting til engelsk, med en norsk begynnelse som peker til den engelske for fortsatt lesning.

Når Gud beskjærer dine nye skudd, skriver han, og tar bort gamle grener, og så graver opp jorden rundt deg – for så å tømme en trille møkk på deg – da blir resultatet ny vekst for deg.

Oj sa’n! Det er altså det som foregår når livet er bratt, alt går på tverke og du tror du er ved veis ende! Dette er ord til å huske på i tunge dager!

Jeg vil bare ha sagt det: Denne biskopen får ingen ta fra oss! Han kan fly rundt i verden alt han vil, bare han kommer hjemom av og til. Med det viktige bispedømmet – Trondheim stift, ved Olav den Helliges grav, med 3 kirker i Møre og 2 i Trøndelag, får han også tid til sitt forfatterskap og sitt store internasjonale nettverk som kommer også oss til gode. Som cistercienser fant han allerede to klostre i sin orden da han kom: Tautra og Munkeby, så røttene var allerede her, da han ble podet inn som biskop. Slik vil vi ikke tåle at noen tar ham fra oss. Amen!

Glærum, siste dag i januar – 2022.

Dordi Skuggevik

Biskop Vardens blogg: www.coramfratribus.com

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *