Surnadals ledige sykehjemsrom:

9 pasientrom m/bad på Surnadal sykehjem står tomme, og tas nå gradvis i bruk for helsebyråkrater som kontor, eller som pulterkammer for forskjellig som skal lagres. Altså: Lagerrom med bad. Dette er veldig fine pasientrom med fine bad.

Jeg kjenner denne fløya godt, for min svigerinne hadde rom her, helt til fløyen ble tømt for pasienter, og jeg går gjennom korridoren her når jeg skal besøke en venninne på tilstøtgende avdeling. Du har den på bakkenivå på venstre side når du går frem mot hovedinngangen. Se foto (lagt ut på Facebook) som jeg tok en vinterkveld for ikke så lenge siden. Vi ser det – vinduene er mørke.

Rindal mangler pasientrom, og har ikke kommuneøkonomi til å bygge nytt. Hvorfor ikke leie ut disse rommene til Rindal kommune?

Og – er det alle pasienter i hjemmesykepleien som bør være hjemme? Jeg tror ikke det. Og det er dessuten mange barselkvinner som kastes ut av fødeavdelingene noen timer etter fødsselen, og etter et par dager på respateksrommet på pasienthotellet – må de hjem og klare seg alene. Hva med et tilbud om en «sluse-periode» på sykehjemmet før en skal hjem og klare alt alene? Jaja, Pappaen er vel der, men før hadde man både husmorvikar, menighetssøster og barselpleierske. De er nå alle avskaffet. Norske barselkvinner i dag finner seg i altfor mye!

Glærum, 23.mars – 2022.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *