«WAGNER»- Russlands hemmelige hær.

«Wagner» – Russlands lovløse skyggehær, bemannet med russiske leiesoldater, ble dokumentert av franske TV-journalister på NRK 2 igår kveld 26. April.

Kall programmet opp på PC-en din, eller se det nå ikveld kl. 00.15.på NRK2.Se gjerne programmet 2-3 ganger, og tenk gjennom hva det innebærer.

Kyniske, hensynsløse leiesoldater og deres bakmenn raner ikke lenger det russiske folks materielle arv etter Sovjet, for der er det ikke lenger mye å forsyne seg av, men de tar nå kontroll over andre land og raner dem for verdier. Afrikanske stater er ofrene nå. Etter beskrivelsen må det være «Wagner» som tok Krim.

NRK har ikke oversatt tittelen rett. Den franske tittelen stemmer med realiteten: – i skyggen av Putin.»Vi har å gjøre med statsterrorisme,» sier en av de afrikanske lederne. Altså: Putin er topplederen for en gigantisk mafiahær, noe han frekt skjuler med løgn, desinformasjon og manipulasjon av realitetene, i beste KGB-tradisjon, men tilpasset vår tid.

«Aktiviteten omfatter også digital geriljakrig, der fruktene høstes i virkeligheten,» sier journalisten.

Vi som naivt har trodd at alle russere kom ut etter jernteppets fall og fikk leve ut sin antatte godhet i friheten, vi må nok innse at store grupper, i nye mønstre, praktiserer Stalin-ondskapens grusomste utslag i nye versjoner – i vår tid. Vi blir ikke kvitt den gamle utspekulerte Satan.

«Russland vil alltid stå mot Vesten,» sier han som intervjues til slutt, «for i vest står moralen over bedriftene, mens hos oss står bedriftene over moralen.» – Ja, og som vanlig flyter gjengvoldtatte kvinner i russernes kjølvann, får vi høre – også i Afrika.

Glærum, 27.april – 2020

Dordi Skuggevik

9Jostein Dønnem, Asbjørn Knutsen og 7 andreLikerKommenterDel

0 kommentarer

AktivSkriv en kommentar …

Aktiv

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *