Kyiv kammerkor – «i rykk og napp»:

I Olavsfest-2022 (Olavfestdagene) sitt store programopptrykk, ser jeg til min glede at de har gjort det store varpet å få Kyiv kammerkor til Trondheim ved Olsòk, MEN: Koret skal ikke ha noen konsert!


Koret skal bare brukes «i rykk og napp» sånn her og der – et lite innsmett på Våkenatt i Domen, ved Høymesse i Domen, på Åpningsarrangement – og som «support» (!) for popdronningen Bjørk fra Island – oppe på Festinngen – i friluft, sendt gjennom høytaleranlegget.


Dette er et elite-kor med profesjonelle, klassiske sangere, som synger akustisk i dertil egnede rom – uten å bli sendt gjennom noe høytaleranlegg.


Olavsfest-folkene har røpet seg til gagns: De vet ikke hva de har med å gjøre. Rett og slett!


Jeg vil oppfordre Olavsfest til å sørge for at vi får høre dette fantastiske koret i sitt rette element: Enten i storsalen i Frimurerlosjen, eller i et av de flotte kirkerommene Trondheim har.


Olavsfest-folkene bør også snu seg rundt og ordne en miniturné i Møre/Trøndelag med dette koret. Jeg er sikker på at kirkene blir stappfulle: Røros kirke, Stangvik kirke, Fannrem kirke, Levanger kirke. Steinkjer kirke etc. Chop-Chop!


Trondheimsolistene er også samlet i byen – men de skal bare «kompe» Bjørk – i friluft på Festningen – gjennom høytaleranlegg.

Hvorfor må vi som regel reise til utlandet for å kunne høre dette eminente kammerorkesteret? Hvorfor setter ikke Olavsfest-folkene opp en konsert med dem i Trondheim i et av de nevnte rommene byen besitter?


Fra å vise seg så ubegavet, bør Olavsfest-folkene begave oss med begge ensembler i de riktige rom – når de først er her, og byen har riktige rom!

Glærum 18.mai – 2022,
Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *