Ny bok – om kyskhet…!

Jeg kjøpte bøker av Biskop Erik Varden for over 1400 kr på St.Eystein bokhandel i St.Olav katolske domkirke i Trondheim, etter Høymessen igår. Noen til andre, og hans siste til meg selv:

CHASTITY

Recociliation of the senses

(Bloomsbury)

Den kommer forhåpentligvis på norsk, oversatt av ham selv, håper jeg, og da blir kanskje tittelen:

KYSKHET

Sansenes forsoning

Han skriver på side 17:

– På mitt morsmål, norsk, er det moderne deriverte adjektivet ‘kysk’ forlengst blitt slengt i bossbøtta. Resirkulering var ikke et valg. Ordet hadde fått en så rigid og frigid betydning at det ikke lenger var brukbart, selv ikke for satire.

Etter 17 sider har jeg allerede brutt ut i latter mange ganger, og frydet meg i en stadig raskere lesning. Men, nå må en lese hans tekster flere ganger, for hver gang kommer det noe nytt ut av det en allerede har lest.

Nå tror jeg jeg skal spare boken til mine 6 timer på flyet ned til Las Palmas neste uke, men da kan jeg jo ikke slippe løs mine frydefulle lattersalver…

Gled dere til å lese teksten under bildet av Kirsten Flagstad på side 101, der hun sitter og strikker i garderoben før sin debut på Covent Garden i 1936 – som Isolde!

I en alder av 78 år, er jeg kommet inn i en ny og uventet lære- og studieprosess, med en fantastisk lærer: Biskop Erik Varden. Til og med en ny læreprosess i en ny etasje i det engelske språket jeg har undervist i i 30 – 40 år. Frydefullt!

Løp og kjøp!

Nettbutikk hos Bloomsbury, eller de katolske bokhandlene i Oslo og Trondheim.

Samtale om emnet med ham i Roma, og hans foredrag om emnet i katolsk Forum i Kristiansand, finner du kanskje fortsatt på Haramsøya radio/TV:

www.EWTN.no

Kan være et bilde av 1 person og tekst

Glærum, 6.november – 2023

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *