Konge på sosialdemokratenes nåde:

Da har Frederik X gjort ende på det kristne kongedømme i Danmark, grunnlagt av Karl den Store på 800-tallet, som det opprinnelige kulturgrunnlag for alle land i Europa.

Med sosialdemokratene i regjering, og i redsel for Islam som etablerer seg, gjorde han idag Kristendommen til en privatsak i Danmark.

Stakkars mann, som gjorde knefall for Islam som invaderer Europa.

Kongen snakket om «noe som er større enn oss», men han turte ikke bruke vårt navn på det som er større enn oss, nemlig Gud.

Folkene fra NRK var veldig opphisset og spente på om Kong Frederik turde si G-navnet, og da han ikke turde det, selv med korset i Dannebrog som ifølge legenden falt ned fra Himmelen da danskene kristnet Tallinn, ble NRK-folkene så glade for gudsfornektelsen at de nesten pisset på seg.

Kunnskapsløst.

Lite klokt.

Stakkarslig.

Usedvanlig lite festlig av danskene at ikke kongeinnsettelsen ble ledsaget av festmesse i København domkirke med signing av det nye kongepar.

Ja, usedvanlig lite festlig.

Men, så har de vel heller ikke noen Nidarosdom.

Frederik X ble altså da idag ikke Konge av Guds nåde, men en konge på sosialdemokratenes nåde.

Der var et stort feilgrep.

Dronning Margrethe II av Danmark feller nok en tåre i sitt lønnkammer mens hun taler med Gud, for hvem andre skal hun tale med om dette historiske feilgrep?

Glærum, søndag 14.januar 2024

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *