Kastraksjonskniven i Adresseavisen.

Den forkortede versjonen av min kronikk «Kirken og flerkoneri» skulle etter avtale trykkes slik den står nedenfor her – som hovedoppslag på lesersiden i Adresseavisen. Kortversjonen kom som hovedoppslag torsdag 14.april, men redaktøren brøt avtalen på to punkter uten å si fra:

1)»Naturloven» er et begrep innen katolsk teologi, ordet er et egennavn, og skal skrives med stor N, men det «reparerte»  redaktøren til liten n – på tross av at jeg sa ordet skal skrives med stor N.

2) Redaktøren hadde lovet at hele skalaen med seksualdissentere skulle få stå, også den nekrofile, men her foretok redaktøren en ytterligere kastraksjon av teksten, med å innskrenke den skalaen jeg skriver om, til å angå bare flerkoneri og ekteskap mellom voksne menn og småpiker. Alvoret og konsekvensene av den norske lutherske kirkes vedtak om endringene i ekteskapspraksisen deres faller dermed bort fra mitt innlegg.

Mitt abonnement av Adresseavisen opphører idag.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *