«Nye» Giske lurer mange:

Forleden stod Ap’s Giske frem på helsides presentasjon i Adresseavisen med «new look»  – ja, på en hel side! Adresseavisen hadde stilt siden til disposisjon for hans relansering av seg selv i politikken som Trøndelags «wonderboy».

Hva er nytt? Hva gjør han – som duperer mange?

Jo, han foretok det frekke grepet å slå til med bryllup med en TV-kjendis i selveste Nidarosdomen. Det i seg selv blendet mange, som da var villig til å glemme at han gjennom lang tid har vært en av de store «MeToo»-grisene, og ellers fått barn med to kvinner uten å gifte seg med dem. Dette til tross for at han er en av Norges tidligere kirkeministre. Bruden hadde tidligere stått frem som muslim i et kjent ukeblad, og meg bekjent har hun ikke avsverget Islam før hun stod brud i hvitt i Norges nasjonalhelligdom. Vielsen er slik kirkehistorisk i Norge. 1 – 0 til Giske! (Hun bør forøvrig regne seg som heldig, som ikke ble knerta ved utgangen av en av Islams ihuga dragoner.)

På siden i Adresseavisen har Giske gjennomgått en visuell metamorfose: Han er lite gjenkjennelig med det store skjegget. Han har endret vinkelen på hodet – for nå står han ikke lenger med hodet arrogant bikket bakover. Dessuten pleide det være kombinert med en liten rund munn som snurpet seg og talte ned til oss ålmenta, noe som understreket den arrogante vinkelen på hodet. Nå passer han på å tie stille med munnen og i stedet åpne den i et smil. Noen har kort sagt – hjulpet Giske med å endre fremtoningen til noe mer sympatisk, noe nytt som ikke er gjenkjennelig. Dermed trykker ikke hans utseende på gamle knapper. Folk reagerer ikke lenger på noen «gammel-Giske».

Jeg er temmelig sikker på at denne metamorfosen har Giske fått hjelp til av meget profesjonelle folk som kan teater. For – Giske er et maktmenneske. Han vil aldri finne seg i å bli liggende igjen på valen, for til det er han en for stor egotripper. Og – var det noen som trodde at han går Ap’s ærend, så kan de tro om igjen. Giske har aldri vært noen Ap-mann. Giske har alltid brukt Ap til sin fordel for å komme seg opp og fram. Det vil han klare igjen, fordi svært få er i stand til å gjennomskue ham. Det vet han. Det er derfor han kan tillate seg å være så frekk. Folk lar seg forføre av slike folk. Det vet Giske meget godt. For dum er han ikke. Maktmennesker som ham er ikke dumme. Og verden vil bedras. Det vet han. Det skal bli et interessant teater å bivåne hans comeback!

Glærum, 1.juli – 2019

Dordi Skuggevik   

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *