Restopplag – «Tante Borg: Hæmlengtfjor’n»

Licentia forlag i Bodø rapporterer at de fremdeles har 80 eks. av boka Tante Borg: Hæmlengtfjor’n på lager i nettbutikken sin. Dere som er interessert i å kjøpe boka der, kan bare slå opp på www.licentia.no  Pris: 380 + frakt.

Noen bøker ligger fremdeles ute for salg på NotaBene bokhandel på butikksenteret i Surnadal.

Selv solgte jeg nettopp siste eksemplaret mitt til en interessant kunde fra Frei/Minneapolis. Hun hadde utvandret med familien fra Frei til Minneapolis da hun var 11 år. Hennes sønn hadde konvertert til katolisismen og også lært seg hennes norske dialekt. Begge deler ganske originalt i USA. Boka mi med Tante Borgs dialektdikt innlest på CD bak i boka, ble derfor den ultimate gaven til denne sønnen i USA!

Foreløpig ligger jeg på minus 20.000 kr. i dette bokprosjektet. Jeg ønsker å få solgt alt, for deretter å spørre Surnadal kommune om de er interessert i å overta arbeidet med et opplag 2 – og legge det inn i bygdeboklageret, for Tante Borg er den eneste som har beskrevet livet inne i de store Nordmørs-lånene, og dialekttekstene hennes som er innlest på CD-en er en svært omfattende dokumentasjon av dialekten på indre Nordmøre. Slik utgjør denne boka en ekstra dimensjon til bygdebøkene.

Feil på side 243 – 13. linje nedenfra:

Her er det oppført feil sang under Nils Bæverfjord. Det skal stå: Surnadøl, opp og fram! Dessverre skjedde det en erindringsforskyvning fra jeg sjekket dette i klokker Jon Øyes bok – og til jeg skrev sangtittelen inn i manus. Jeg har skrevet inn feil sang – nemlig No vil vi søng – av Ole Øye – «Gammel-Øye». Disse to sangene ble som oftest sunget sammen. Sang man den ene, sang man også den andre. Slik ble det feil sang jeg satte opp. Dette blir nå rettet av forlaget i PDF-fila, så i et eventuelt opplag 2 vil dette være rettet. Beklager overfor Gammel-Øyes slektninger som ble såra og vonbråtne!

Hilsen Dordi på Glærum,

1.juli – 2019.

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *