Boka mi ut på nettet: Pang-Klakk!

Da står bøkene mine på terminalen til PostNord i Trondheim, og der står de til de kommer hit på mandag, enda de kunne ha fått dem på bil hit idag – fredag! Da vil PostNord ha brukt 6 dager på turen Oslo – Surnadal. Det gikk visst fortere fra trykkeriet i Latvia til Oslo, enn derfra og hit. PostNord lever i Steinalderen!

Idag har jeg vært martret inntil oppløsning, over at disse bøkene står fast i Trondheim. Jeg har videre vært martret av at jeg ikke får bøkene i salg på den katolske bokhandelen i Trondheim, fordi de ikke tar inn bøker fra «egenbokforlag». De vil at en ekstern redaktør og anonyme konsulenter skal rote rundt i manuset mitt før trykking – og fjerne alt mitt avtrykk – før mangfoldiggjørelsen. Jeg har gølla dem opp. Ja, GØLLA! Gamle vennskap røk så flisa spratt!

Mens bøkene står fast på Tiller, og jeg ikke får komme i gang med å planlegge distribusjonsturen min nordover til Trondheim hvor Nidarosdomens butikk har bestilt bøker, og til Stiklestad der jeg håper de vil ta inn boka – og slik få boka lagt på disken til Olsòkstyret begynner – og jeg likevel våger meg på å planlegge boklansering på Olavsvaka i Åsskard kirke – mens alt dette nesten har gitt meg hjerteinfarkt idag – så har boka spredt seg ut over internettet PANG – KLAKK! – oppdaget jeg ikveld.

Jeg skrev inn halve tittelen – HAUSTFERD I EUROPA på Google, og der lå boka allerede lagt ut til salg. I bokutsalg og bokklubber jeg aldri har hørt om, var  den allerede på tilbud! Ojsa’n! Haugenbok hadde til og med festet et flott bånd på den der det stod: NYHET!

Jeg forstod da, at det er ikke bare St.Eystein katolske bokhandel og PostNor som befinner seg i Steinalderen – nei, jeg er selv i Steinalderen! Jeg forstod at jeg har tatt altfor mange bøker av mitt slanke opplag på 400 bøker opp hit til Nordmøre til en forberedt Steinalder-distribusjon – der jeg ligger mange hestelengder bak salget på nettet som alt er i fullt firsprang. Du må bare skrive inn HAUSTFERD I EUROPA – så skal du få deg en overraskelse! Boka gallopperer over nettet lenge før pressekonferanser og boklanseringer og løfting og bæring inn i butikker som jeg håper vil selge den. Da vet jeg det til neste gang en bok skal ut på tur – at det tar nettet seg av. Jeg kan bare ligge på sofaen og dra meg! Google-Google! Tihi! (Og barnet er så vakkert!)

Glærum, 19.juli – 2019.

Dorid Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *