Sjokkerende deportasjon av Greg Johnson.

Norge har deportert den amerikanske filosofen Greg Johnson før han rakk å åpne munnen etter ankomst Norge.  Jeg er både rystet og sjokkert – for jeg trodde Norge var et land på et såpass høyt akademisk nivå at man kunne tåle å diskutere med hvem det skal være.  

Har man glemt sin Voltaire – som sa: – Jeg er dypt uenig med deg, men jeg vil forsvare til min død din rett til å uttale deg.

Hvem er den norske Stalin som deporterer en høyt utdannet amerikaner på grunn av vedkommendes meninger – før han har fått åpnet munnen? Hvor sitter denne Stalin? Kan han/hun komme frem og tone flagg, så vi får se ham/henne? Hva slags forbannet jomfrunalsk hysteri er det som har oppnådd en posisjon hvor en amerikaner med dr.grad i filosofi kan nektes opphold og talefrihet i dette vårt land? Hvis ikke saken blir reversert, og dr. i filosofi Greg Johnson får en unnskyldning og får komme tilbake til den talerstolen som var tiltenkt ham her i Norge, tror jeg jeg vil levere inn det norske passet mitt. Jeg orker ikke være statsborger av et land som styres av stalinister.

Glærum, 4.november – 2019.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *