Alternativ til NRK radio: Internett-radio!

En mann i Trondheim som leser bloggen min, kontaktet meg for å tipse meg om at hvis jeg kjøper internett-radio, så vil jeg slippe ut av det jeg kaller det norske radiohelvetet. Jeg var svært glad for å få vite om dette alternativet. Det er sikkert andre også. Men, jeg gruer meg til å måtte sette meg inn i enda et system for å kunne få inn den stasjonen jeg vil høre på.

Jeg har ofte lurt på hvor det ble av berget med kasserte FM-radioer. Vi hørte liksom aldri mer om det. Ble fjellet av norske kasserte radioer gitt bort til Afrika og andre steder som var glade for å få dem – eller å få kjøpe billig våre FM-radioer? Hvor tok radiofjellet veien?

Hvor skal det bli av berget med kasserte DAB-radioer, hvis alle nå vil ha internett-radioer istedet? Det er jo bare Norge som har DAB-systemet for radioer. Sverige gikk over til det, men snudde i tide. Derfor er det ikke noe land vi kan sende DAB-radio-berget til.

Og må jeg nå kanskje ha 2 radioer på nattbordet, 2 radioer på badet, 2 radioer på kjøkkenet, 2 radioer i stua, når jeg vil høre norske nyheter og samtidig kunne ta en tur til radiosendinger fra andre land? I bilen har jeg bare den gamle FM-radioen, og bruker der bare CD-spilleren når jeg kjører bil. Han mimikkløse NRK-sjefen skal bli blå for at jeg skifter til DAB-radio i bilen! – Eller kanskje jeg kan få inn Norge også på internettradio – slik at jeg trenger bare den nye internettradioen?

If it’s good, it is discontinued! sier amerikanerne. = Hvis det er bra, så slutter man med det. FM-radioen var bra – så derfor sluttet NRK med den.

For noen år siden, oppsporet jeg en 5-menning i Oslo, da jeg drev på med å forske på slekta til min farmor. Han ble ‘headhuntet’ av USA fra NTH i sin ungdom, og var med på å forske frem data-alderen i USA. Han ble så satt til å utvikle en ny type telefoni, slik at man kunne telefonere langs Jernteppet uten at russerne kunne lytte. Han ble etter det kalt Mobiltelefonens far. I et par tiår var han så forskningssjef i Telenor. Han var passert 90 da jeg oppsporet ham. Han sa den gangen – at for noen år siden var PC-.en blitt optimal, men fordi noen fortsatte en utvikling som klusset den til, ble den dårligere. Det er nok det samme med FM-radioen: – It was good, but was discontinued!

Men om jeg kjøper meg internettradio, vil jo alle kanalene i NRK fremdeles fylles med mye møl, likevel. NRK har for mange kanaler. De har ikke nok brukbart stoff å fylle dem med. Derfor sender de programelementene oppattatt og oppattatt til en blir helt senil av dem. Hver kanal er dessuten veldig stereotyp med lite variasjon i innholdet. Om en nå skal velge å bli utlæg – mediamessig, i sitt eget land, for å slippe unna mølet, så blir jo det en lite holdbar situasjon i lengden. Radio i Norge er simpelthen blitt bare sorgen, stort sett. Uffja.

Glærum, i Påske-oktaven 2020

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *