Ramadan-maset i NRK:

NRK maser nå i alle kanaler om muslimenes fastemåned. Jeg kan ikke huske at NRK har snakket noe særlig om den kristne fasten før Jul og før Påske.

Det er gammel tradisjon – i den kristne verden – ikke å spise kjøtt før etter midnatt Julenatt og etter midnatt Påskenatt. Men hva gjør NRK? Jo – de peiser på med ribbestekingen sin «Kvelden før kvelden», og hver jul må muslimen Haddy late som om hun smaker på ribben. Det skal være FISK! – på Julaften – og ribben skal man delikatere seg med på Juledagen!

Vi har to dyktige nyhetsopplesere i Dagsrevyen som kommer fra Irak og fra Afganistan. De er begge muslimer, har jeg forstått. Er det derfor NRK heier slik på Islam i alle kanaler og snakker opp og ned alle vegger om Ramadan for tiden? For å være overkjekke med sine muslimske kolleger?

Glærum, 24.april – 2020.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *