Islandsk TV-drama med ny vri:

NRK spanderte to serier i aften: «Frontkjemperne» og ny islandsk: «Ministeren». «Frontkjemperne» virker lovende, men den islandske var treig. Valgsending som tema hele veien.

Jeg er så begeistret for å komme hjem til islendingene, høre språket og se hvordan de omgås. Islendingene kysser mye og ømt, men det som er nytt her, er at ekteparenes erotiske liv eksponeres ganske handfritt helt åpent integrert i vanlig omgang..

Vi får være med husfruen om morgenen når hun kommer fra ektesengen og går på badet. Hun trekker ned minitrusa som hun visstnok har beholdt på om natten, og setter dasken på dolokket – hun åpner det ikke. Jeg har lurt på hvorfor mens jeg pusser tennene for natten. Aha! Hun må avkjøle likja si etter nattens strabaser, for vi fikk jo være med allerede aftenen før da hun bered sin mann i sofaen før natten falt på. Islendingene røpet et nytt triks for å avhjelpe varmgang i vulva her! Mannen er den potensielt kommende statsministeren på Island.

En annen dame høyt i systemet har sammen med sin mann allerede tatt tyllskjørtet på sin 4-årige sønn for å tilfredsstille hans trang til å utfolde seg som en kommende transperson. Ellers har paret det hett på kjøkkenet, ser vi. Men: Under valgvakens champagne er plutselig mannen hennes forsvunnet. Hun går etter lydene, og finner ham igjen pesende på lokalets do med annen dame.

Denne nye islandske serien er så overlesset med vanlige, private personers høyst private privatliv, at kanskje er det revolusjonerende, især når det brettes ut mot kjedelige valgscener.

Hun som fant mannen på do med annen dame, innvarsler med blikk at i neste episode blir det suspens! Islendingene er ute og fornyer sin dramasjanger, men lykkes de? Nei, ikke så langt. Men, følg med! Jeg tror den mulige kommende statsmininisteren har noe på gang – oppe i det store hodet sitt, noe illevarslende i hjernen – av noe slag.

Glærum, 6.april – 2021.

Dordi Skuggevik

6Brit Flatval, Ingjerd Jahnsen Fjøsne og 4 andre6 kommentarerLikerKommenterDel

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *