Knivdrept ved alteret

I Rouen, hvor man for 2 år siden feiret Olav den Helliges dåp  i hele 5 dager, der fikk den 84 år gamle presten, Jaques Hamel, strupen skåret over ved alteret under morgenmessen idag, 26.juli. To Islams sønner kom inn bakdøren til kirken i forstedet Saint-Etienne-du-Rouvray, drepte presten og skadet en annen person livstruende med knivstikk i halsen. Tre nonner og to kirkegjengere var til stede under morgenmessen. Den ene nonnen klarte å rømme fra drapsmennene og fikk varslet politiet. Både politi, presidenten og innenriksministeren kom til stedet i rekordfart.

Da jeg var i Rouen i 2013 og 2014 i forbindelse med forberedelsene og gjennomføringen av Olavsjubileet 2014, så jeg ikke en eneste hijab eller mørkhudet person i Rouen, heller ikke i resten av Normandie hvor jeg var på rundtur. Derfor er det et ekstra sjokk at et så graverende Islam-relatert drap finner sted langt utenfor bostedene til dem som bekjenner seg til Islam i Frankrike.

Dette forteller oss at Europa vil bli pepret med spektakulære drap fremover, etterhvert som IS mister grepet i Midtøsten. Hvor lenge skal Europas politikere stå med strutsehodet sitt begravet i sanden og nekte å se realitetene? Krigen – Islam mot røkla – er i gang, og har vært det lenge, men Europas politikere bare fortsetter med å la Islam underminere kontinentet.

17-mai-toget på Karl Johan vil måtte ha væpnet politieskorte med skarpskyttere på takene neste år, så ikke en diger dumper moser 17-mai-toget ned i asfalten, slik som i Nice nettopp.

Nidarosdomen må ha samme vakthold, når en ganske straks går i gang med Olsòk-feiringen. Men hva gjør Olavsfestdagene og Trondheim kommune? Jo, de lager fest i Erkebispegården ved Domen for 750 som bekjenner seg til Islam – fordi de har bosatt seg i byen. Skal en le eller gråte?

Europa må gå til en massedeportasjon av dem som bekjenner seg til Islam, før det er for sent. Spania klarte det i 1492. Europa må kunne klare det i 2016!

Glærum, 26.juli 2016.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *