Brannen på Selje Hotel og Islam:

Det året vi feiret 1000-årsjubileet for Olav den Helliges dåp (2014), det året ble «pilegrimshotellet» i Selje overtatt av Islam. Jadajada! – hotellet ble kjøpt av «svensker», men disse «svenskene» er tyrkere med svensk statsborgerskap. Og som vi vet: 99,9 % av tyrkerne bekjenner seg til Islam, så slik etablerte Islam seg på Norges eldste pilegrimssted, der Norges første kristne helgen rak i land på slutten av 900-tallet, og der Olav den Hellige «festet fot» da han steg i land i 1015 og ble konge av Norge. I år er det dessuten 1000 år siden Olav den Hellige ble hyllet på Øreting i Trøndelag, det som alltid var siste akt i det å bli konge av Norge, og det året brenner altså «pilegrimshotellet» i Selje. Trippelmillenniet for Olav den Hellige begynte slik med at Islam overtok pilegrimshotellet i Selje, og trippelmillenniet ble slik avsluttet med at hotellet  tok fyr og brant som fyrverkeri.

Selje Hotel brant på Sankta Catarina av Alexandrias festdag – 25.nov. Hun var en standhaftig motstander av hedendom, og hjulfyrverkeriet er oppkalt etter henne: «Katarinahjulet».

Nordmenn klarte alltid å oppfatte sammenhenger og symbolikk før, og for bare få år siden ville man idag, ved de rykende ruinene av Selje Hotel, se en tung symbolikk: Sankta Sunniva og Olav den Hellige har talt: Slå Islam ned! Og Sankta Katarina satte fyr på pilegrimshotellet som hedningene har overtatt, så fyrverkeriet gikk «Katarinahjulet» en høy gang!

Eller var det ikke slik?

Islams sønner lovet ved overtakelsen «mere bar og mere musikk og mere liv» (kilde.Internet) d.v.s de ville omgjøre de kristnes pilegrimshotell til et harry helgefeststed og tjene penger på de urene som kom dit for å velte seg i ribbefeita og helgefylla.  Men det var kanskje svært så beleilig at hotellet brant, så Islams sønner nå kan bygge det opp igjen med hammam (tyrkisk bad etter Islams regel) og med en aldri så liten moské for busslastene med muslimer fra Oslo som nå kan erstatte disse hedenske norske på Thalasso-helg – og så bli kvitt disse evindelige katolske pilegrimene da!

Islam flytter nå ut på landet, opp i dalene og ut i fjordene i Norge: Samvirkelaget i indre Telemark var blitt overtatt av Islam, da jeg var der i sommer. Butikken på Halsa fergekai på Nordmøre er blitt overtatt av Islam, så jeg sist jeg leste lokalavisen, og altså: Pilegrimshotellet i Selje. Snart tar vel Islam over COOP-en i Selje  også, slik at det blir slutt på å selge dbl.CD-en Olavsoratoriet-2014, med Sankta Sunnivas arie, der hun synger om hvordan hun sprang ifrå ein heiden hovding – som ville ha den kristne møy.

Hvem tente på hotellet?

De svenske tyrkerne lovte jo dyrt og hellig at den nye harry-driften de ville legge opp til, skulle kunne oppsøkes hele året, og det neste som skjer er at de vinterstenger stedet og reiser hjem til Sverige. Det er ingen kunst å plassere en stråleovn beleilig og slå den på via mobiltelefon fra Sverige. Tente de på selv?

Eller var det noen som har sett seg forbanna på at Islam overtar pilegrimshotellet i Selje, og som tente på?

På Internet-bildene fra der hvor Islams fire sønner står så rundlette og smilende ved overtakelsen, der kan ansiktsuttrykkene deres tyde på litt av hvert, og dette kan ha provosert mange engangspyromaner – av diverse årsaker. Forsikringsselskapet og politiet gjør klokt i å gå grundig tilverks med granskningen av årsaken til «Katarinahjulet» i Selje. Men når historiens tråder trekkes, vil det i lang tid bli tankevekkende at trippelmillenniet for Olav den Hellige 2014-2015-2016 ble innledet med islamsk etablering ved Norges vestligste punkt og hellige øy, og at det ble avsluttet med at pilegrimenes hotell brant opp. Den som ikke klarer å se symbolikken i linjene her, må være utrolig tungnem.

Las Palmas, 25. nov. 2016.11.25

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *