Send somalierne hjem til Somalia!

En somalier som har fått norsk statsborgerskap, er nå vendt hjem til Somalia med sitt norske pass og er blitt president i Somalia. En annen somalier er vendt hjem til Somalia og er blitt undervisningsminister – også han med norsk pass. Begge herrer bør i all anstendighet returnere sine norske pass, og vil de det ikke, så skal passene gjøres ugyldige, og de skal miste sitt norske statsborgerskap. Hvis ikke det skjer, vil Norge regelrett dumme seg ut!

Mange somaliere som bor i Norge, med og uten norsk pass, sender sine barn hjem til Somalia for å gå på skole = det er ikke lenger farlig å oppholde seg i Somalia. Da er tiden kommet for å sende alle somaliere hjem til Somalia, og de som har fått norsk pass skal legge igjen de norske passene her! Sett en kort frist for at alle somaliere skal være ute av Norge! Sett opp charterfly og frakt dem ut. Chop-Chop!

For noen år siden var det så mange somaliere i Norge at det tilsvarte befolkningen i Kristiansund by. Hvor mange er de nå? Det dobbelte? Norge har gitt dem et studieopphold her, hvor de har kunnet tilegne seg kunnskap om hvordan et moderne land fungerer. Nå kan de reise hjem til Somalia og gå i gang med å gjøre Somalia til en moderne stat de kan leve i. Plassen etter dem her i Norge har trengende flykninger bruk for. Dessuten har somalierne vist seg som fullstendig uintegrerbare – især mennene.

Glærum 18.mai – 2017.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *