Ferge Hitra – Aure = En begynnelse!

Etter alt jeg har mast i avisene, og sendt rundskriv til ordførere, om at Frøya + Hitra + Agdenes + Hemne + Snillfjord skal komme hjem igjen til Nordmøre, hvor de hørte til på 1500-tallet, er det en fryd å lese at noen har fått ut fingeren fort og vil ha ferge på plass mellom Hitra og Aure – FORT! Ordføreren i Aure har gått på dette med ferge for fullt, og tro det eller ei: «Lenda frå Land» på Tingvoll har også snudd =  Kristin Sørheim har omsider kjøpt seg kart! Ferge kan senere bli tunneller og bruer – kort sagt, området må knyttes sammen trafikalt!

Alle disse kommunene som nevnes her ovenfor, utgjør en del av kystnæringene i Møre og Romsdal fylke – egentlig. De har ikke tilknytning næringslivsmessig til kommende Trøndelag fylke. Få dem hjem igjen! Til Møre og Romsdal! Til kysten!

På busstur i påsken i Irland, så jeg all oppdrettsnæring av østers og blåskjell i fjorder og sund på vestkysten av Irland. Området som nevnes her, har alt som skal til for å bygge videre på Salmars suksess. Charterfly med fersk sjømat fra dette området bør kunne ta av fra Kvernberget kontinuerlig til kontinentet, til Asia, til Amerika. Dessuten ligger alt til rette for turistnæringen her – med kommende sjøhus og gourmet-restauranter hvor fersk sjømat kan nytes til synet av Tustnastabbene badet i morgensol og aftensol!

Ordførere og næringslivsfolk i nevnte område bør snarest komme sammen til en uformell brainstorming. Og Sunnmøre må ekspandere oppfatningen av sitt aksjonsområde – og bidra med sitt gründerinstinkt og sin evne til aksjon, for aksjonsevne – det har ikke nordmøringene hatt på lenge. De har lagt seg til en syting og sutring som det må bli slutt på! Nevnte område vil kunne bli en bastion i kystnæring og havbruk i Møre og Romsdal.

Og Rindal? De lar seg forføre av en sosialist i senterpartiham. La dem fare hen la gå! Hvis de vil bli værende i Møre og Romsdal, så kan de jo begynne med fjellørretoppdrett?

Glærum 20.mai – 2017

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *