«Vestlandsregionen» – et tåpelig skrivebordsnavn!

Fylket som burde hete Sogn og Hordaland Fylke – er nå døpt «Vestlandsregionen» av skrivebordsfolket. Som filolog og historiebevisst person blir jeg direkte rasende! Jeg blir direkte kvalm!

1: Den gamle norske betegnelsen «fylke» er byttet ut med det latinske «region», slik som den gamle norske betegnelsen «herred» plutselig ble erstattet av det latinske «kommune». Hvorfor er ikke de eldgamle norske betegnelsene bra nok lenger?

2: «Region» – hva menes med region? Landsdel? Styringsnivå? Begge deler? Region er brukt i mange sammenhenger. Derfor blir «region» i betydningen «fylke» altfor upresist.

3: «Vestlandet»  er fra gammelt av Ryfylke + Hordaland + Sogn og Fjordane + Møre og Romsdal. Betegnelsen «Vestlandsregionen» innvarsler at både Ryfylke og Møre og Romsdal fylke skal inkorporeres i «Vestlandsregionen» ved neste byråkratiske påhitt.

4: Hvor er Norsk språkråd? Nå må de fordundre meg komme seg på banen. Ikke bare la ikke-fagfolk ture frem ved kaffebordene i byråkratenes kantiner! Hva med våre stadnamnforskere? Har de abdisert?

5: Leikanger skal være styringssenter. Skal man le eller gråte? Ja, hvor lang tid går det med til å kjøre bil til og fra nærmeste flyplass? Styringssenter bør ligge ved en flyplass. Ellers blir det for dumt! Fylkesmannen skal bo i Hardanger, men oppholde seg i Leikanger, gliser han på Dagsrevyen. Privat helikopter?

DUMT! DUMT! DUMT!

Glærum, 2.juni 2017.

Dordi Skuggevik

Filolog.

 

 

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *