Charlie Hebdo, NTB og Aftenposten.

Utrolig hvor dårlig folk leser en tegning: Hverken NTB, Aftenposten eller Frankrikes landbruksminister, Stephane Le Foll, klarer å lese tegningen hvor satiremagasinet Charlie Hebdo har fremstilt situasjonen med varebiler som Islams nye drapsvåpen. (Vi kan minne om at dette er det franske ukemagasinet hvor 12 i redaksjonen ble massakrert av Islams våpendragere.)

Det er Hanne Christiansen som sammenfatter dette i Aftenposten på det mest uobservante  vis. For det første: Charlie Hebdo «harselerer» ikke med Islam. De KONSTATERER det som Islams krigere i Europa nå har begynt med – ikke bare i Barcelona og nabobyen Canbrils – nei, de har gjort det samme før – i Nice, i Berlin, i Stockholm, i London. Har Christiansen allerede glemt disse andre stedene – før Barcelona?

Det sentrale elementet i tegningen har ikke Christiansen oppfattet i det heletatt: Gutten som ligger nesegrus og død i en blodpøl nærmest «kamera» – er flyktningegutten som ble skylt opp på stranden – bildet som gikk hele verden rundt og folk ojet seg. Det skal en lese slik, Christiansen:  Islam står også bak hele flyktningekatastrofen i Middelhavet. Verden rømmer fra Islam! Med livet som innsats!

Charlie Hebdo’s tegner lar den hvite varebilen kjøre kjekt og muntert videre. Ingen ting i tegningen prøver å stoppe den. Akkurat!

Den franske setningen i tegningen er også feil oversatt. Det står: Islam, en fredens religion…

Resten av teksten til Christiansen, som hun har sakset fra NTB og andre er patetisk fyllstoff fra alle strutsene som står med hodene i sanden og prøver å innbille seg at når de trekker hodet opp igjen, så vil faren være over – Islam vil ha forsvunnet – helt av seg selv. Dessverre for strutsene er det snart ikke lenger nok sand til at alle strutsene kan få til å stikke hodet ned i sanden.

Charlie Hebdo har levert en genial forsidetegning! Med ett blikk kan de se situasjonen som tør å erkjenne den. Charlie Hebdo «is back on the track».

VIVE CHARLIE – HEBDO!

Glærum, 25.august – 2017

Dordi Skuggevik

 

 

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *