PS: Den politiske thrilleren i Spania.

Sosialdemokratene i Spania stiller seg siden i forgårs samlet bak Rajoy og hans regjering. (El Païs igår.) Avisen bringer også en karikatur der narren Puigdemont spretter opp og ned på sneglehuset til sneglen Roger Torrent – idet de passerer Den lille havfrue. (Forøvrig har El Païs den norske statsministeren Erna Solberg på forsiden – fra Davos).

Igår kveld stod kongen av Spania på talerstolen i Davos og sa følgende: «I Catalonia er det gjort forsøk på å underminere de demokratiske spillereglene, men Grunnloven er ikke noe vi bare pynter oss med.»

Idag møtte Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, både Statsminister Rajoy og Kong Felipe VI i Madrid. Stoltenbergs melding i Madrid ruller stadig over TV-skjermen på «Alltid nyheter» her i Spania med følgende uttale: «Et sterkt og samlet Spania er viktig for NATO.»

Ikveld sier Visestatsminister Sra. de Santamaria;» Når Puigdemont setter foten på spanske territorium, blir han arrestert.»

Følg med! Følg med!

Las Palmas, 25.januar- 2018.

Dordi Skuggevik

 

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *