Oppkonstruert fiendebilde av Russland = uansvarlig!

Vi har siden kort tid fått et oppkonstruert fiendebilde av Russland. Jeg begynte å observere det når den nye generalsekretæren for NATO – Jens Stoltenberg fra Norge, begynte å stå på TV-skjermen med en indignert mine og riste med hendene og utrope Russland til vår primærfiende. Den store anklagen var anekteringen av Krim. – Så, hva var det Russland gjorde med Krim? Russland tok bare tilbake en gammel del av Russland som Krustsjov gav bort til Ukraina – som en sjarmeringsgave til sin kone som var derfra. I fylla, gjorde han det, sier de som er riktig sure på Krustsjov for dette. Russland var i sin fulle rett til å ta sin gamle landsdel Krim tilbake.

Jeg satt et år til bords i Paris med min au-pair-familie der husherren var fra Krim. Han var 4 år da mor og mormor flyktet med ham fra revolusjon og sultedød på Krim. I Frankrike ble han en av de store fornyere av fransk teater etter krigen. Han var en fri intellektuell, åpen til alle kanter – og Krim ble aldri omtalt som annet enn russisk. Og han selv var russer, presiserte han. Han snakket alltid russisk med moren på telefonen om morgenen når jeg pusset støv i salongen. Hvis Krim ikke hadde vært russisk, så ville jeg ha oppfattet det.

Når NATO og verdens politikere bruker Russlands anektering av Krim som påskudd for å skape et nytt fiendebilde av Russland, så er de på ville veier. Farlige – ville veier.  EU burde gå i bresjen og åpne for samarbeid på alle plan med Russland, med det mål å inkorporere Russland i EU’s sfære, og kanskje til og med i EU.  Russland er både asiat og europeer – ja, men mest europeer. EU bør stå opp mot USA’s fiktive bilde av Russland, et bilde som er svært teoretisk – som det meste av de bilder USA har av verden – fordi USA ligger så langt unna alle andre land.

USA, EU og NATO bør innse at de og Russland har en felles meget farlig fiende: Islam. Islam ligger som et belte under Russlands myke buk, og Islam kommer inn i alle våre land gjennom våre flyplasser. De som bærer med seg Islam, setter ikke denne bagasjen fra seg på trappa. Det er denne totalitære politiske ideologien, den siste av de store statiske, imperialistiske ideologiene som er faren for både NATO-land, EU og Russland. Men, samtidig utvikler Kina nå en ny og farligere imperialistisk, kommunistisk diktatur-hybrid. Der kommer Islam til å møte veggen. Trolig vil det kommende «Armageddon» i verden bli et oppgjør mellom Kinas nye diktatur og Islam – der Islam vil tape. Imens driver Stoltenberg, NATO, USA og EU på med et antikvarisk fiendebilde av Russland. Skal man le, eller skal man gråte?

Glærum, 2.mars – 2018.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *