Støres mesterstykke i manipulerende demagogi:

Det har vært «forvitneleg» å sitte ringside og se på hvordan Støre har svinget seg opp til det som må kunne kalles et mesterstykke i manipulerende demagogi. Etter å ha sett «Debatten» nå i kveld, blir en neste svimmel av hvordan han har klart å stoppe saken om returnerte IS-krigeres rett til å beholde norsk pass – og i stedet fått alle til på nytt – bare å snakke om Utøya. (Bomben i Regjeringskvartalet og de som døde der er falt ut av bildet, for det kan ikke Ap bruke til å skaffe seg sympati, bare daddel – fordi de ikke hadde sikkerheten rundt Regjeringskvartalet i orden.)

Alle politikere og alle media springer etter Støre som klakkører, og alle har de glemt hva saken gjaldt: IS-soldaters rett til å beholde sine norske pass. Hvordan har han klart dette? Hvordan har han klart å pense hele mediatoget inn på Utøya-sporet, når saken gjaldt noe helt annet? Hvordan får han hele folket med seg?

Det er lenge mellom hver gang en kan bivåne en slik effektiv manipulerende demagogi. Men, Ap ligger i ruiner etter valget og etter Giske-saken, og her kom de til med en velrettet torpedo fra Støre som kunne senke Solberg-regjeringens slagskip: Listhaug. Listhaug er for tiden vår mest begavede politiker, vår raskest ridende minister, Solbergs slagskip som sendes inn i alle vanskelige farvann for å ordne opp: landbrukspolitikken, den ukontrollerte innvandringen –  IS-soldatene som vender hjem med norske pass og truer Rikets sikkerhet.

Støre og Ap satser på manipulerende demagogi – og vinner! Hvorfor? Jo, de vinner fordi det norske folk er så godtroende og naive at de ikke klarer å se hva som skjer rett for øynene på dem – og fordi media er på Ap’s side – og vet de kan delta på å dupere folket. De er lenge imellom, heldigvis – at en kan bivåne så rått politisk spill. Støre fikk mange stemmer til neste valg på TV i kveld, fordi så stor del av det norske folk er lette å lure, og kanskje fordi han har utdannelse fra den skolen i Paris som franske presidenter har sin topputdannelse fra. Der lærte han nok det knepet han har brukt i denne saken: få folk til å se i en annen retning enn der saken foregår.

Preben Dimmen slapp merkelig nok til og bannet i mediakirken om at Ap «brunbeiser Listhaug ut av politikken». Ja, det er nettopp det Ap med Støre i spissen gjør, for Listhaug er deres dyktigste motstander, og angrepet på henne er ikke vakkert. Det er synd hun ikke selv møtte i studio i stedet for de to lamslåtte fra Høyre og Frp som stod der og okket seg. Vi ville fått en helt annen runde i ringen om hun hadde møtt Støre selv.

Det skal bli interessant å se hvor lang tid det vil ta før hele bunten kommer tilbake til saken: IS-soldatene som vender hjem – og deres norske pass.

Glærum, 15.mars – 2016.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *