«Den norske kirke – en branntomt…»

«Den norske kirke er en branntomt. Det er bare å kondolere – og starte å feie opp restene!» Mazyar Keshvari, som har sagt dette, ble sitert i Nyhetsmorgen rett før 08.30 på NRK radio P2 i dag – 15.mai. Undertegnede som har sagt at Den norske lutherske kirke er i ferd med å gå i oppløsning, våknet med et rykk av morgendruntigen ved nattbordradioen. Her smalt det rene ord for pengene – uten atterhald!

Keshvari ble sitert i forbindelse med at en del norske godfjotter nå vil gi bort 2.dagene i kirkefestene til kvinnebegelsen, muslimene og andre «verdig trengende». Forslaget kommer fra Norsk kristelig studentforbund, og følges opp av den aldri hvilende prest Gelius som vil ha avskaffelse av 2.dagene. Men, slik som med så mange sterke nyheter mellom 07.00 og 07.30, ble sitatet ikke gjentatt i de neste nyhetsmeldingene. Det er derfor jeg slår på nyhetene kl. 07 – før NRK’s egensensur slår inn.

Jeg gikk rett på Google for å få vite mer om Mazyar Keshvari. Navnet har jo passert øret ofte, men uten at en har merket seg så mye med det.  Han er født i Teheran, og kom 5 år gammel som flyktning til Norge. Er man flykning fra det totalitære Islam-styret i Iran, så er man sjelden muslim. Jeg vet ikke hvilken religion Keshvari tilhører, for det opplyser hverken Google eller Wikipedia. Han har i alle fall gått sterkt ut mot kjønnslemlestelse av jenter. Han har allerede en lang fartstid både som lokalpolitiker i Oslo og som Siv Jensens varamann på Stortinget – siden 2013.

Man må komme utenfra for å tore å være så klar i talen om Den norske lutherske kirke som Keshvari var på dette punktet. Han var så klar at NRK sensurerte ham strax! Bravo, Keshvari! Jeg håper det var flere som rykket til! Det norske prektighetsbehovet trenger å bli satt på plass av og til!

Glærum, 15.mai – 2018.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *