Ørkenkulturenes omskjæringspraksis.

Det er ørkenkulturene som driver med omskjæring av sine barn. Vannmangel har ført med seg  dårlig renhold mellom skrukkene i kjønnsorganene, noe som igjen har ført med seg ødeleggende infeksjoner. Når man ikke har vann, skjærer man bort skrukkene, enkelt og greit, både på gutter – og også jenter i noen kulturer. Så maktpåliggende har dette vært, at det er bygget inn i religionspraksisen.

Nå når de fleste samfunn har klart å skaffe seg tilgang på vann slik at en kan vaske seg, er jo ikke omskjæring lenger påkrevet av hygieniske årsaker, så praksisen med omskjæring kan avsluttes. Det er her man må sette inn kreftene, for å overtale folk til å slutte med dette.

Men, i USA omskjæres også gutter som ikke er jøder eller muslimer på sykehuset etter fødselen, av hygieniske årsaker, fordi statistikk viser at kvinner som er gift med omskårne menn, får mindre livmorhalskreft. Her skal en ha i mente at jøder og muslimer har andre  renselsesritualer i forhold til sin seksualpraksis enn resten av befolkningen. Men det er jo bare å vaske seg. Det er så enkelt!

Glærum, 21, juli – 2018.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *