Hvem (mis)bruker Greta Thunberg?

Da den unge miljøprofeten Greta Thunberg stod frem på TV-skjermen, var det lett å se med én gang at mange ting ikke stemte. Opplysningen om at hun har asbergers syndrom forklarte en del – men hvem står bak henne, trekker i trådene, får henne inn i forsamlinger der en tenåring ikke klarer å komme seg inn på egen hånd, ordner med – og betaler, reiser og opphold  og ja – bruker henne? Det er mer enn merkelig at ikke media stiller disse spørsmålene ved fenomenet – tenåringen som forflytter seg over lange avstander og dukker opp i utilgjengelige forsamlinger.

Klimaskremmerne har nå skremt opp barna i den grad, at hysteriet holder barna borte fra skolen. Klimamaset har over mange år vært politikernes billigste og mest effektive våpen for å få gjennomslag for seg og sitt. Kanskje det er på tide at media kjenner ansvar for å få fagfolk inn på banen. Og for å sitere min sønn: «En stabil planet er en død planet!» Husk: En gang var det eikeskoger på Svalbard!

Glærum, 1.mars – 2019.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *