Knut Ødegårds første roman: FUGLESPRÅK.

Løp og kjøp: Knut Ødegårds første roman – FUGLESPRÅK!

Knut Ødegård ble bokbadet av Thorvald Steen på Bjørnsonfestivalen lørdag kveld. Boka har et slikt driv at jeg klarer ikke lese fort nok, og jeg skriker av latter stadig vekk, selv om innholdet er ganske mørkt. En litterær berg og dalbane. Heldigvis har jeg 1/3 av boka igjen enda.

Hotellrommet var så kaldt, og nattbordlampene virket ikke, enda jeg bodde på Hotel Alexandra – så jeg la en pute på dolokket inne på det varme badet og leste halve boken.

Neste morgen var det søndag og sol over Molde, og Knut Ødegård leste epistelen, hallujaverset og forbønnene på den katolske messen. i Sankta Sunniva. Han leste akkurat så sent som det bør gjøres, når en tar Guds ord i sin munn.

– Lo du? sa han forbauset.

– Det er godt du har humor, sa han.

En meget uventet måte – å behandle dramaet i etterkrigsoppgjøret i Norge på – litterært. Boken jeg har begynt på om det samme, kommer nok ikke i samme klasse. Ødegård har gjort det. Jeg tror jeg pakker sammen begynnelse og planer…

Glærum 9. September – 2019

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *