Sjekting lovlig i Norge?

I Aftenposten torsdag 26.sept. står det mye om islamiseringen av Norge, både åpen og «snik». Det står også at på en del skoler og i en del barmehager får alle «halal-kjøtt» = kjøtt av sjektede dyr, for å gjøre det enkelt for kjøkkenpersonalet. Men er sjekting av dyr lovlig i Norge nå?

Sjekting er en slaktemetode hvor halspulsåren i dyret skjæres over og dyret blør ihjel. Det har vært forbudt i Norge. Jøder bosatt i Norge har derfor gjennom tidene fått innført kjøtt av sjektede dyr fra Sverige. Da muslimene strømmet inn i landet fra Balkan-krigen, kom det plutselig «pashtrami» – kjøtt av sjektede dyr på det lokale samvirkelaget i bygda. Jeg spurte om kjøttet var innført fra Sverige, men det visste ikke hun bak disken.

Hittil har samene hatt unntak fra forbudet mot sjekting, og har kunnet drive med sin gamle slaktemetode hvor de holder reinen fast mens de skjærer over halspulsåren og den blør til døde, men har muslimene i Norge fått samme rett til sjekting – og er forbudet mot sjekting i Norge nå opphevet? Når ble i så fall sjekteforbudet opphevet? Kan noen svare meg på det?

Glærum, 26.sept. – 2019.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *