Greta Thunberg-humbugen må avkles!

Journalister fortsetter og fortsetter med å fremstille det som om ungdomskoleeleven Greta Thunberg har kommet på alt selv med «sine» aksjoner – som om hun selv legger logistikken, skaffer pengene – og til slutt: seiler over Atlanteren både vestover og østover – helt alene. Sist dette bildet kom til syne slik i norsk presse, var i artikkelen til Christina Pletten i Aftenposten 3.des.

Nå må snart mediaverdenen begynne å skrive ut sannheten om denne humbugen – nemlig at Greta Thunberg brukes som hanskedukke for hva det er verdt av en klimajunta som står bak, og som er tjukk i penger og som ønsker å skape hysteri i verdens befolkning. Vi som gidder å tenke selv og tenke kritisk, ønsker nå at media viser oss hvem disse folkene er – som vi hele tiden ser bak og rundt jentungen som burde være hjemme på skole i Sverige og skaffe seg faktakunnskap om klima, forurensning og planeten. Dessuten: Svensk barnevern sover på vakt i forhold til misbruket av tenåringen!

En liten tekst i en avis – har jeg for en tid siden sett om hvem som bruker Greta Thunberg som rekvisitt i sitt klimahysteriproduksjonsteater. Det er moren hennes – sammen med en mannlig meningsfelle som startet det hele, stod det å lese. Faren gikk inn og kritiserte bruken av datteren på denne måten, stod det, men siden ser det ut som om faren er blitt med på laget. Han fant vel ut at det er mye penger å tjene på halloien.

Jeg så direkte på TV da Greta ble lingset i land – slapp og sjøsyk, i New York. Noen bak henne strekte henne opp og stakk skolestreikplakaten i nevene hennes. Det samme så jeg på direkteoverført fjernsyn nå her i Spania: Hun kom slapp og trøtt ut av nattoget fra Lisboa og stod der på stasjonen i Madrid. Noen kom bakfra og stakk skolestreikplakaten i nevene på henne der også. Oppløpet av politi, mikrofoner og kameraer var formidabelt. Så: Media er med på dette og hauser opp og bidrar til hurlumheien. Hvorfor? Deres oppgave burde heller være å avkle humbugen.

Hvis ikke svensk barnevern griper inn, vil snart objektet – Greta, ende opp på psykiatrisk sykehus – for hva må det ikke gjøre for et umodent og sykt ungt menneske (Aspergers syndrom) – å bli programmert til å være sint, sint og sint hele, hele tiden?

Vi har ennå til gode å se avistegnerne fremstille Greta Thunberg som Jeanne d’Arc, ikledd rustning med skolestreikplakaten som sin flyvende standard, ridende på en hvit hest. Det kommer nok. Bare vent!

På spansk TV kunne jeg se henne i forreste rekke i en voldsom flokk med tenåringer som fylte hele gaten bakover. De hujet og gaulet. Der forsvant hun som en liten filledukke i mengden. Hun er forbausende liten av vekst for alderen. Hun så forfjamset og bortkommen og ulykkelig ut. Hun er vant til å være alene, og å være den iscenesatte stjernen. Dette var hun ikke programmert for, og det var underlig å se hennes reaksjon på det. Det var da jeg forstod at psykiatrisk sykehus trolig vil være neste stasjon for den misbrukte lille jenta med Aspergers syndrom. Media må komme igang med å kle humbugen av Cirkus Thunberg før ikonet til aksjonsgruppen krakker.

Og publikum? Det verste er at publikum øser seg opp og lar seg forføre av humbugen. Al Gore forstod det – og han forstod at han ville bli multimillionær på det – ja, til og med var Norge så lett å forføre med skremsler at de gav ham Nobels fredspris. Stikk den! Skal tro hvor mange millioner hanskedukkeførerne bak hanskedukken Greta Thunberg vil være gode for når de synes de har skremt verden lenge nok? De får sikkert også Nobels fredspris av norske godfjotter.

Publikum ser ut til å være modne for den store folkeforfører, for demagogen, for despoten, for diktaturet. Hvilken diktator er det media ønsker skal tre inn i verden som dens «redningsmann»? Greta Thunberg sa selv på Skavlan at på grunn av Aspergers syndrom ser hun alt på avstand og i svart/hvitt. Ja, er det ikke det despoter og diktatorer gjør – og som får massene i bevegelse? Despotene er kompromissløse – som Thunberg, for å sitere Christina Pletten i Aftenposten. Hva er det media heier fram – så verdens bortskremte befolkning skal falle på kne for? Den neste «Stalin», «Hitler» eller «Mussolini»?

Det vil snart ikke være nok plasser i verdens barne- og ungdomsspykiatriske sykehus for alle de bortskremte barna! Noen må snart skrike det høyt: MEN KEISEREN HAR JO INGEN KLÆR PÅ SEG! – for hysteriet bunner ikke i KUNNSKAP! Så – DET MÅ STOPPES!

Las Palmas, 11. desember – 2019.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *