Begår Norge HARAKIRI i påvente av Svartedauen?

Vi er mange som spør oss nå – om ikke Norge tar rotta på seg selv, mens vi venter på at Coronaen skal ta oss. Vil Norges næringsliv og både makro- og mikro-økonomi ligge med brukket rygg når Coronaen omsider kommer?

Igår kunne vi se søta bror renne på ski i Dalarne og holde lystig lag på Afterski, mens TV-kameraet kunne vise oss at i Trysilbakkene var det ikke en sjel.

Når en ser på tallene for dem som dør her i landet av en hellig alminnelig årlig influensa, virker det helt tullete å ødelegge landets og familienes økonomi mens en venter på en influensa som for oss vanlige folk med vanlig helse, ikke er farligere enn en vanlig årlig influensa.

Når gikk respekten for Corona-viruset av sporet og ble hysteri, ville slag i luften og selvpåført død før denne antatte Svartedauen kom fram til døra vår? Det vil ta lang tid for samfunnsmaskineriet å komme til hektene igjen. Samfunnshjulene burde trolig rullet og gått som vanlig, mens folk sykmeldte seg etterhvert som Coronaen la dem ned noen dager, slik influensaer gjør. Det er slik svenskene forstår situasjonen. Og de oppfører seg deretter. Trolig har de tolket situasjonen rett.

Glærum, 19.mars – 2020.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *