Magnes «Bålferd».

Med et ekko i minnet om ‘Balders Bålferd’ – vil jeg bare kort orientere dere om at Magne ble kremert onsdag 22.juli – idag, kl.07 norsk tid – i Phnom Penh, på den 8.dagen etter sin død. Det har vært en kamp mot tiden, hinderløp i byråkratiets kratt og handlingsangst hos dem som betjener vår utenrikstjeneste.

De tre siste dagene har Fader Un Son, katolsk sogneprest i Sihanoukville, vært oppe i Phnom Penh og stått på med full kraft for å få Magne kremert. Det var flott å se bildene Fader Un Son sendte, der han – som kjente Magne godt fra Sihanoukville, og som bistod Magne under fengslingen og rettssaken, var den som utførte seremonien ved krematoriet. De hadde satt et stort bilde av Magne – i halvprofil med tenksom mine – foran kisten, med en ramme av gule blomster. Jeg er veldig glad for at Fader Un Son sørget for en verdig ramme om Magnes kremasjon i en vanskelig situasjon der det var vanskelig å overvinne byråkratenes allehånde forsinkelser av framdriften i prosessen med det stresset og den desperasjonen som det fører med seg.  

Det har vært en galopp og et voldsomt ritt på PC-en, og jeg har måttet lære meg mye ny IT-teknikk for å klare dette på andre siden av jorden.

Dette kan synes svært privat – å legge ut på en blogg, men jeg skal komme tilbake til dette, når jeg har tatt meg igjen etter denne ‘raftingen’ – for det er en del av allmenn interesse i denne historien som angår alle som dør i utlandet.

Se ellers opplysninger om Minnekonto Magne i dødsannonsen nedenfor.  

Glærum, 22.juli – 2020.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *