Statslån til Todalsbrua!

Når Sunnmøringene/Helse Midt tar statslån for å oppgradere Ålesund sykehus, så må vel evighetsprosjektet Todalsbrua også kunne ta opp statslån, slik at dette evighetsprosjektet kan bli realisert før vi alle rir inn i solnedgangen!

Nå forsvinner jo Frank Sve inn på Stortinget og blir gjemt bort i en kommité, så nå er faktisk den eneste propellen på Todalsbrua forsvunnet, for sunnmøringene har forstått at Todalsbrua er nøkkelen til den indre snarveien Ålesund – Trondheim, uten høgdedrag. Dette er ikke en Su-Su’s  pendlervei.

Hvis jeg vil bli skikkelig deprimert, oppgitt – ja, kvalm! – da er det bare å lese et stykke i Driva om Todalsbrua. Jeg får lyst til å reise meg og gå bort til veggen og stå og dunke hodet i veggen mens jeg uler. Ja: ULER! Jeg blir syk av dette dilletanteriet. Det ser ut som om de som velges og ansettes drar ut tida for å få lengst mulig periode med lønn, flest mulig hotellovernattinger, lunsjer, kjøregodtgjersler og annet snask. Prosjektet liksom bare eser utover og siger ned i myra. Pengene som brua skal bygges for, brukes opp før spaden stikkes i jorda.  De vel snart oppspist av denne byråkratiske amatørgjengen som liksom skal bygge bru. VI ER LEI! VI ER SÅÅÅ LEI!

Vi er også lei av disse grunneierne i Svinvika som sutrer og klager! Paret visste veldig godt da de startet restauranten sin – at brua ville komme der den kommer. De driver på bare for å kjøre opp summen de skal få som erstatning. Det forstår vi jo alle. Hvis de ikke vil legge om drifta til ei lukrativ veikro, med feinschmecker-avdelingen sin på andre siden av eiendommen, så kan de bare emigrere.

Man får liksom aldri helt se konturene av denne stadig mer utflytende gjengen  med folk som ikke kan brubygging. De kan bare å få til et voksende, uproduktivt byråkrati. Brua forekommer meg å være en herreløs hund som ingen har ansvaret for. Det er liksom null fremdrift i hele materien. Og hvorfor skal det sitte en person der ute på denne Campusen i Kristiansund? Vedkommende bør bo der arbeidet skal foregå!

Nå bør Fylket gå inn og skjære igjennom! Fylket bør ta over sammensuriet, for dette er en del av fylkesveinettet!!! Fylket bør skaffe et statslån, få inn Statens veivesen – eller bestill ei bru av kineserne og FÅ DET GJORT! FÅ DET GJORT! Vi er så lei av dette dilletanteriet! LEI!!!

Jeg har nettopp kjørt fylkesveien Aure – Tømmervika, der ferga går over til Kristiansund. Det var så flott vei og så mange flotte bruer at vi kom ut av tellinga. Hvordan fikk de det gjort – uten at vi hørte noen gny i det heletatt? Var det ordfører Baardset som fikk skåret igjennom, uten byråkrati som spiser opp pengene?

Glærum, 6.oktober – 2021.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *