Biskopen har skiftet syn, men har Gud?

Bildet av en trist, presset og slagen Møre-bispinne Midttømme i avisen Driva idag, følges av en tekst som melder at biskopen nå aksepterer likekjønnet ekteskap i sin eks-statskirke.

Ja, biskopen har skiftet syn, men har Gud? Har den norske eks-statskirken klippet skapelsesberetningen ut av Bibelen?

Ekteskapet er ikke for alle.

New York maraton er ikke for alle. Er du født uten et bein, melder du deg ikke på New York maraton.

Er du født blind, velger du ikke å bli kunstmaler for å livnære deg.

Er du født uten sangstemme, blir du ikke operasanger.

Den norske eks-statskirken skapes nå om til kirke i menneskenes billede, av menneskene. I sitt billede skaper menneskene «kirke med liten k i ubunden form» – for å sitere vår nye katolske biskop i Trondheim, Erik Varden.

Kirken «med stor K i bunden form» og Gud-gitt, er avskaffet i DNLK, og det tidligere norske kirkefolket forholder seg ikke lenger til Ham der oppe og oss her nede, i den gamle vertikale aksen mellom Gud og menneskene, for igjen å sitere biskop Varden. (NB: biskop Varden har snakket om «kirke(n)» og horisontalitet versus vertikalitet i en annen sammenheng en jeg bruker det her.

Nei, i den nye norske kirken, forholder man seg horisontalt til hverandre, Guds tale og meninger er erstattet av flertallsvedtak, Gud er avsatt, og det som ikke passer med det i Bibelen, klippes ut av Bibelen og kastes i papirkurven.

Men: «Gud er ingen demokrat,» sa Pater Olav Müller.

Jeg synes virkelig synd på biskop Ingeborg Midttømme, en av de siste to biskoper i DNLK som inntil nå forfektet Guds ord med respekt for hans autoritet.

Glærum, 16.sept. – 2022

Dordi Skuggevik


Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *