Døden i Middelhavet

Mafiaen tjener enorme summer på flyktninger og migranter som prøver å krysse Middelhavet for å komme over til Europa. Pengene Mafiaen tjener, investeres i kriminell virksomhet. Politikernes avmakt siden 3-4 år er overveldende. Mangler de fantasi til å se følgene av Mafiaens virksomhet? Mangler de aksjonsevne til å stoppe dette? Forstår alle de frivillige som reiser ned for å hjelpe de arme flyktninger og migranter at de faktisk går Mafiaens ærend, at de er Mafiaens nyttige idioter?

Grekenland og Italia vet meget godt at ingen av båtflyktningene har tenkt å bli værende i deres falitt-truede land, så de risikerer ikke noe med å ta imot og ta imot på sine strender. De kan til og med tillate seg å gi Europa lenger nord moralske leksjoner.

Media klarer ikke å formidle det totale bildet av dramaet i Middelhavet. Derfor får ikke folk overblikk og innsikt til å forstå situasjonen. Dette skaper et publikum av godfjotter som tror at det er bare å ta imot og ta imot strømmen av mennesker. Resultatet er at Mafiaen tjener enda mer penger, kriminaliteten øker, enda flere drukner i Middelhavet, deres opphavsland utarmes inntil opphør av eksistens – og Europa går ned i knestående.

Bare ett tiltak kan stoppe dette: Retur til utskipningshavn – uten dikkedarer. Spania stanset den første migrasjonsbølgen – som traff Canariøyene – med prompte retur, uten knussel. Slik skal det gjøres. Og så må støtet settes inn mot opprinnelsesland, slik at folk slipper å forlate landet sitt. I 1945, da tyskerne satt i grushaugene sine etter terrorbombingen av Tyskland, hadde de ingen steder å flykte. Kvinnene bar grus og stein ut av byene i bøtter, for å forberede gjenoppbyggingen. Derfor har vi det Tyskland vi har i dag. Men slik som politikerne oppfører seg nå, vil vi ikke ha et Syria i fremtiden. Da har vi alle tapt.

Norge har som sin første oppgave å vokte Schengen-grensen ved Storskog. Vil Norge klare det bedre i år enn i fjor? Eller vil farsen fra i fjor gjenta seg? Stengte grenser vil avverge at folk forlater sitt land for å legge ut på en farlig reise på falske premisser. Stengte grenser vil berge liv, fordi avreise ikke vil finne sted. «You must be cruel to be kind,» sier man i England. Ja, av og til må man være grusom for å være snill. Stengte grenser vil berge liv. Det vil den forstå, som klarer å se hele situasjonen i sammenheng.

 

Glærum, 8.juni 2016

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *