NRK-skandale: Kuttet koleratursopranen!

 

Begeistret forstod jeg at jeg kunne få høre koleratursopranen Marit Johanne Nielsen i Stiftsgårdsparken på TV. Men, koleraturfenomenet ble plaget til å synge med flat spelstemme. Ikke nok med det: Hun ble akkompagnert av et elendig pling-plong-elpiano.

Så kom den store fadesen: Hun ble kuttet av NRK midt i sangen, og NRK gikk isteden ut på gaten og intervjuet en dame som fødte sin sønn den kvelden Kong Olav døde. Men, sangerinnen som stod på scenen på hagefesten ble også født den kvelden Kong Olav døde. Hvorfor ble ikke hennes mor intervjuet?

Koleratursopranen Marit Johanne Nielsen reiste direkte til Australia og studerte sang i ett år etter videregående. Så reiste hun ett år til New York. Deretter kom hun hjem og begynte på konservatoriet i Trondheim. Hun synger i Trondheim hos en dansk Wagner-sangerinne, men pendler allerede til sangpedagog på Operahøgskolen i Stockholm. Jeg hadde den lykke å høre henne utfolde sitt spesielle koleratur-talent her på Nordmøre forleden. Tonene trillet som blanke perler ut av henne som av en svarttrost om våren! Hun er oppvokst ved hoppbakken i Meldal, men er på vei til å bli en internasjonal  koleraturstjerne. Hun er en av de 25 25-åringene Kongeparet har tatt ut til å være en del av signingsjubileet. Så blir hun altså kuttet av NRK-folket. Ubegavet av NRK! Tragisk for oss foran TV! Og hvorfor i huleste kunne de ikke få satt et skikkelig flygel på det podiet til å akkompagnere henne?! Men bare vent: Hun kommer igjen! Men gidder hun opptre i Trondheim igjen?

Glærum, St.Hans-aften 2016

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *