«Vår» Sigrid – en stigende stjerne i operaverdenen.

For oss på Nordmøre er det spennende å følge med på ”vår” Sigrid Vetleseter Bøe, som for tiden er ”Operaens svar” på langrennssportens Marit Bjørgen!

Ved semesterets studentkonsert på Operahøgskolan i Stockholm, nå når hun går inn i sitt tredje og siste år i studiet der, fikk hun knallpresse i Stockholm: ”En operastjerne er født!”

I sommer synger Sigrid ved Vadstena-akademiet. Her leter de fram gamle og glemte operaer, og av og til finner de gull, skriver Skånska Dagbladet. I år fremføres to rokokko-operaer fra tiden mellom barokken og klassisismen. ”Comala” av Calzabigi/Morandi, hvor Sigrid synger ”bukserollen” (mannsrollen Fingallo) – blir ansett som ”gull, og hun får flott omtale:

Dagens Nyheter:

”Sånginsatserna är över lag mycket bra – förutom de två huvudrollsinnehavarna är Elisabet Einarsdóttir och Sigrid Vetleseter Bøe fullkomligt magnifika –”

Skånska Dagbladet:

”Och den visade också upp flera mycket fina sångarprestationer, främst den stora rollen som Fingallo, sjungen av den norska sopranen Sigrid Vetleseter Bøe med mycket dramatik och ett stråk av mörker i den klara rösten.”

De to rokokko-operaene med mye kjærlighet og dramatikk spilles under den felles overskriften: Kär och galen. Siste forestilling går på Vadstena slott 10.aug. Svensk radio P2 sender operaene 20.aug. Har du ikke billett (det har vi!), så kanskje du får inn Sigrid & co på PC-en din!

Konsertønske: Vi ønsker oss Sigrids eksamenskonsert med full rulle i Trondheim, Stangvik kirke og i Kristiansund – til våren! Yes!

Glærum, 24. Juli 2016

Dordi Skuggevik

 

 

 

 

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *