Legestudenter uten pensum

Nå skal de gjøre det igjen: Fjerne pensum fra legestudiet. Dette var på trappene for en del år siden, og også den gangen raljerte undertegnede i Adresseavisen over det. For det blir for dumt! Forslaget faller på sin egen mangel på praktisk sans og enkel fornuft. Forrige gang falt det dumme forslaget for egen øks. Det håper jeg det gjør nå også. Legene skal liksom finne opp kruttet på nytt, hver gang det kommer en pasient til dem. Når en også vet at anatomi har vært et ikke eksisterende fag på sykepleieskolen i Trondheim, så kan det fort bli morsomt – rene revyen – når en kommer inn på akutten etter en bilulykke på tur til Trondheim:

Sykepleieren: Å Gud, hva er denne klumpen som henger ut?

Legen: Veit itj æ nei. Ska sjå på pæden min.

Sykepleieren: Pæden min er raskere enn din. Det ligne på et nyre.

Legen: Nyre? Ka gjør vi med det da?

Sykepleieren: Kast det. Hain greie sæ med ett sjø.

Legen: Trur vi kaste heile kjærringa æ.

Sykepleieren: Ja, legg a på likhuset, så tar vi en kaffepause.

(Se det fikk legen fordi han ikke kunne sin medisinske multiplikasjonstabell!)

Og så beretter artikkelen om hvordan de skal få helsepersonell til å legge fra seg personlige objekter som klokker og gifteringer når de går inn på avdelingen. Men, avisen tør ikke å skrive at det egentlige problemet er de muslimske helsearbeiderne som ikke vil legge av seg hidjaben de har gått i byen med, for ikke å snakke om den heldekkende kappen den muslimske legen har sopt fortauene i byen med før hun/han feier gulvene på avdelingen med den samme.

Allah er stor. I alle fall på sykehuset.

Glærum 17.sept.2016

Dordi Skuggevik

Pasient som heller vil dø hjemme.

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *