Minneord Erna Hagå.

Erna Hagå, Bævre f. Nordvik i Folkeregisteret, ble begravet i strålende vårvær på Valentinsdagen 14.februar. Øye kirke var fyllt av sol, blomster, familie og grendafolk frå Glærum. Det passet så godt med hvordan Erna hadde vært – et menneske som alltid var i strålende humør, og som gledet oss alle med blomsterberget sitt når vi kjørte hjemmefra og når vi kom hjem igjen. Ellers kunne jeg fotografere henne med ljå i en alder av 90 år, hvor hun beklaget at graset var slått, slik at hun bare kunne posere med ljåen. I korte shorts og med lår som en 17-åring kunne misunne henne, svingte hun ljåen og tok imot en rhododendron til hagen – en litt forsinket 90-årsgave. Uansett hvor tidlig vi tok ut og kjørte forbi hagen hennes: Erna var i full sving i hagen. Men plutselig var hun borte, og før man fikk tatt seg sammen og lokalisert henne på omsorgsanlegget på Skei, så var hun død, nesten 93 år gammel. Det er liksom ikke så lenge siden hun stod og fortalte om sine daglige turer opp til Margrete på Brottet – med sykkel, og hvor fantastisk det var å «slepp opp» nedover Glønabakken slik at vinden suste om henne. Inne i hodet mitt er hun fremdeles en av stemmene i Glærum damekor, hvor hun sang andresopran. Hun er nok velkommen i de himmelske kor! Vi skal savne henne i vårt gamle landskap her på Glærum.

Glærum, 14.februar-2017

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *