Heldigvis: vi har mye CO2!

CO2 er blitt kalt «Livets gass» – for uten CO2 ville det ikke vokse noe på jorden. Uten CO2 ville vi ikke ha en temperatur på Jorden som gjorde liv mulig.

I løpet av mitt liv – 72 år, har Jordens befolkning fordoblet seg. Mens vi strever med å temme denne voldsomme befolkningseksplosjonen på planeten, har vi heldigvis fått stor økning i CO2, slik at vi klarer å dyrke mere mat. Heldigvis bidrar CO2 til å øke temperaturen på Jorden, slik at vi kan dyrke mat høyere over havet og nærmere polene. Heldigvis har vi kull og olje til å produsere den CO2 som vi trenger for å produsere nok mat til den raskt økende befolkningen i verden. Men, slik kan det ikke fortsette. Den galopperende befolkningsveksten MÅ temmes. Ingen politikere tør å ta opp emnet, men for noen uker siden hørte jeg en første stemme i radioen som tok opp dette temaet, og det var en fagmann, ingen politiker. Temaet døde ut. Media lot som om de ikke hadde hørt noe. Politikerne lot som om de ikke hadde hørt noe, for deres versjon av CO2-mengden i verden er deres beste skremmemiddel for å få folk til å stemme på seg. Især har SV benyttet dette skremmemiddelet for å avlede folk fra å tenke over at SV står for sosialisme, ikke økopolitikk – egentlig. En tidligere visepresident i USA ble multimillionær på å fare rundt i verden og skremme folk med den forhøyede CO2-mengden. Nå er folk helt hjernevasket med «sannheten» om CO2, enda 36.000 vitenskapsmenn har underskrevet på at dette er feil.

I Aftenposten igår, 14.nov. skriver to vitenskapsmenn at dette stemmer. Ikke nok med det, de sier også i sitt innlegg at forsøk viser at økt innhold av CO2 i atmosfæren bedrer kvaliteten på plantematerialet. De viser til at i kommersiell veksthusproduksjon økes partialtrykket av  CO2 inntil 3 ganger, og da effektiviseres fotosyntesen, planten vokser raskere uten at næringsinnholdet reduseres – hvis næringstilgangen er god – og vannforbruket blir lavere og mer effektivt. Plantene tåler stress bedre, de får bedre motstand mot skadedyr og sykdommer, og de blir rikere på antioksidanter – som ansees som helsefremmende. Vitenskapsmennene er professor i planteernæring, Trine Sogn, og professor i plantevitenskap, Sissel Torre. Begge arbeider ved Landbruksuniversitetet på Ås. De går i sitt innlegg ut mot seniorforsker  Erik Nævdal, i hans innlegg av 2.nov.

SÅ: Når skal politikerne begynne med å lytte til fagfolkene, i stedet for å oppføre seg som galninger på et fundamentalistisk bønnemøte?

Så var det temmingen av befolkningsveksten:

Den eksplosive befolkningsøkningen som har foregått den tiden jeg har levd på jorden, er ikke likt fordelt. Den er størst i deler av verdens befolkning hvor folk ikke har råd til hverken mat eller moderne familieplanlegging. Men der finnes det en stor læremester: Mor Theresa av Calcutta. Hun arbeidet ufortrødent med å redusere fødselstallet i den kokende befolkningen i Calcutta. Hun lærte folk familieplanlegging med et middel som er både gratis og uten bivirkninger: Samleie bare annenhver uke. Ikke samleie under menstruasjonen selvfølgelig – og ingen samleier rundt eggløsning. En stor vitenskapelig undersøkelse på 20.000 kvinner i Calcutta viste at hennes naturmetode er sikrere enn både p-piller og spiral – og er dessuten helt gratis! Hun fikk Nobelprisen, og Den katolske kirken kanoniserte henne som helgen. Men – politikerne later som om de ikke vet noe om dette.

Hva nytter det når politikere ikke vil forholde seg til fakta, men springer rundt og halser i flokk som når nyfrelste strømmer ut fra helvetespredikantenes oppjazzede og suggererende hallelujamøter? Politikerne har alle sovet i naturfagtimen, i alle fall da det ble undervist om fotosyntesen og seksualpraksis!

Glærum, 15.nov. 2017.

Dordi Skuggevik

 

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *