Jiri Muller om Listhaugsaken: Listhaug beklaget noe hun ikke hadde gjort, og ikke hadde intensjoner om å gjøre.

 

I Dag og Tid – fredag 6. april legger Jiri Muller «Listhaugsaken» under lupen i en stringent og kortfattet tekst, der vi kan se hva som egentlig foregikk i denne saken.

Han går tilbake til 50-tallet i sitt opprinnelsesland, Tsjekkoslovakia, og forteller en parallell historie, der generalsekretæren i det tsjekkiske kommunistpartiet, Rudolf Slansky, og 13 andre kommunistledere, derav 11 jøder, ble beskylt for å ha deltatt i en trotskistisk-sionistisk sammensvergelse. Folk kunne følge rettssaken i radio og i aviser. 11 ble dømt til døden og 3 til livsvarig fengsel. Denne saken ble filmet, med Yves Montand i hovedrollen. Saken var en klassisk Stalin-prosess mot uskyldige borgere.

Jiri Muller viser til at Storbritannia har hatt lignende regelverk som det Listhaug ville innføre – i mer enn 50 år. Han skriver: «Jeg synes det er trist at Listhaug beklaget noe hun ikke hadde gjort og ikke hadde intensjoner om å gjøre.» Han viser så videre til hvordan NRK med Ingunn Solheim i spissen smelte til om kvelden, og han skriver: « I likhet med i stalinistiske, politiske rettsaker ble disse personene ydmyket foran hele nasjonen, og hovedpersonen Sylvi Listhaug «politisk» henrettet. (Dette stemmer helt med det intelligente gatekunstbildet i Bergen: Medias henrettelse av Listhaug.)

Han avslutter: « Jeg har opplevet alt dette som en meget trist hendelse for Norge. Et land med sterke tradisjoner i demokrati og ytringsfrihet. Jeg er bekymret for Norges fremtid.» Han skriver også at saken har vakt internasjonal oppsikt, og er blitt omtalt i bl.a. New York Times.

Det norske Storting bør innkalles til Stortingets kinosal – med møteplikt, for å se filmen om Slanskysaken. NRK TV bør sende filmen. Filmen bør settes opp på norske kinoer.

Vi skal huske på at det er kommunisten Moxnes, den eneste fra sitt parti på Stortinget, som kjørte opp saken mot Listhaug. Han kan både sin Stalin og sin Marx. Det lille virre-rundt-vet-ikke-hvorhen-partiet Krf. kjente ikke kommunistlusa på gangen, og ble kommunistens nyttige idiot. Kommunistene har lang erfaring med nyttige idioter. Hvor mange nyttige idioter har kommunistene i NRK? Trolig flere enn vi har lyst til å vite om.

På bakgrunn av Listhaugsaken bør det offentlige Norge innen politikk, i media og i akademia skolere seg på hva som foregikk, så det ikke kan skje igjen. Kommunisten Moxnes fikk mange nye innmeldte i sitt parti «Rødt» – etter Stalin-raidet sitt mot Listhaug, der han la alle disse nyttige idiotene i Storting og i Media flate. Han kommer nok igjen – med sine nyttige idioter. Arbeiderpartiet har idag meldt at de nå skal gå mot venstre.

Glærum, 10.april – 2018.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *