Adjø Rindal & Halsa = Full Exit!

Tror Rindal og Halsa – slik som Theresa May, at de kan foreta en exit fra Møre og Romsdal fylke, og beholde godbitene?

Disse overløperne må ta inn over seg at de også forlater Møre bispedømme og går tilbake til Nidaros. Det betyr for Rindal at det kirkelige samarbeidet med Surnadal må ta slutt. Ren logikk!

Både Rindal og Halsa må også ha klart for seg at de ødelegger prinsippet for den interkommunale musikk/kultur-skolen. Den interkommunale musikkskolen var min idé i sin tid, for at det skulle bli mulig å lyse ut hele stillinger for musikklærere, der lærerne skulle kunne danne et kammerensemble i området. Dette samarbeidet må nå ta slutt, selvfølgelig. En kan ikke gifte seg med trønderne og sørsamene og tro at en fremdeles kan gå til sengs med exen!

Mørelinjen er nå blitt Møre og Romsdal fylke sin eiendom, og følgelig blir det derfor bare avstigning heretter i Rindal og i Halsa.

Halsabygg og rindalinger har etter sin avhopping fra Møre og Romsdal ingen rett lenger til å kalle seg nordmøringer. De må enten kalle seg trøndere eller sør-samer.

Jeg vil oppfordre Surnadal til å legge ned yrkesforbud heretter for både halsabygg og rindalinger i Surnadal. Hvorfor skal Surnadal utbetale lønn til folk som bor i Rindal og Halsa, og la skatten gå til disse kommunene + til Trøndelag/Sørsameland?

Hvorfor skal ungdom fra Halsa og Rindal gå på videregående skole i Surnadal når de ikke lenger er med og betaler skatt til Møre og Romsdal fylke? Nordover med dem!

Kort sagt: Vis ingen nåde overfor overløperne i Halsa og Rindal ved deres exit fra Møre og Romsdal fylke! Som de har redet – kan de også ligge! Politiske godfjotter i Surnadal og i Møre og Romsdal fylke bør ikke vise noen nåde! Vil Halsa og Rindal ut – så steng døra etter dem! De har selv valgt å bli en ynkelig utkant og komme sist i alle køer, også veiutbyggingskøen – i Trøndelag/Sørsameland. GOD TUR!

 

Glærum, NORDMØRE!!! – en vakker maikveld i 2018.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *