Nordøyvegen – pause, Todalsbrua – start.

Jeg har hele veien lurt på hvorfor det skulle bygges en så stor og dyr vei som Nordøyvegen rett ut i havet. Men, kanskje skulle det være transportvei for fremtidige sjømatfarmer på disse øyene? Hensikten med denne store dyre veien har i alle fall aldri stått frem med noen virkelig berettigelse, og nå er den blitt så dyr at fylket har ikke engang råd til å gjøre ferdig den lille fillebrua her på Glærum. Halvferdig restaureringsarbeid står der, som om arbeidsfolket plutselig har dødd. Nordøyvegen er kort sagt ikke samfunnsmessig lønnsom. Den har ingen berettigelse, men det har derimot Todalsbrua som vil gi ferjefri trafikk mellom Møre-byene og Trondheim/E6. Nordøyvegen bør derfor ta en pause, og alt må settes inn på rask realisering av Todalsbrua og på flytting av E39 fra Hemnkjølen til Surnadal/Rindal. Dermed slipper næringslivstrafikken både Hemnkjølen, Nordmarka, Gråurda og Romsdalsstigningene.

Glærum, 7.juni – 2018.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *