Åpent brev: Til NRKs Dagsnytt og Tomm Kristiansen.

Tomm Kristiansen er av NRK satt til å omtale Den katolske kirken i den tragiske opprullingen av pedofilisakene som nå pågår. Han har en lei tendens til tendensiøse og infame «inputs» i sin talestrøm i den anledning, senest idag, når han sier at tiltalte Kardinal Pell ble «satt til å telle Kirkens sølvpenger». Tomm Kristiansen legger her implisitt inn i sin talestrøm – at Kirken er en Judas. Dette gjør en allerede smertefull situasjon enda mer smertefull for fotfolket i kirken.
For 4-5 år siden stod det en statistikk over pedofili i en avis.  Den katolske kirken kom på 5.plass. På 1.plass kom diverse evangeliske legmannsbevegelser. På 2.plass kom overgrep mot barn innen husets fire vegger – i familien. Jeg husker ikke lenger hvem som kom på 3. og 4. plass.
Problemet med pedofilien i Den katolske kirken, var at tilfellene satte skrekk i både offer og overgripere, og disse skrekkens historier kom aldri så langt som til kardinal-nivå. Ikke før de amerikanske biskopene klaget sin nød om dette til Pave St.Johannes Paul II under et ad limina-besøk i Roma. Paven sa: – Dette er enkelt. Meld dem til politiet!
 
Den amerikanske biskopen som snakket til meg om dette i 1997, hadde hatt 30 saker i sitt bispedømme. En av sakene kom så langt som til domstolen, men vedkommende ble ikke dømt.
 
Da Pave St. Johannes Paul II døde, satte kardinal Ratzinger, nå Pave emeritus Benedict XVI – straks igang en større razzia overfor pedofile i kirken. men hans innsats er lite kjent i media.
 
Pave Frans gjør nå en historisk innsats for å få avdekket styggedommen, og få satt en stopper for dette, men jeg vil på det sterkeste oppfordre Tomm Kristiansen til å opptre anstendig i sin omtale, og ikke holde på med å kaste barnet ut med badevannet, og servere pent innpakkede verbale skitpakker, for smerten er stor nok som den er for fotfolket i kirken.
 
Glærum, 26. februar – 2019.
Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *