«SPERGELWOCHE» in Leipzig.

For den som tror jeg er falt av lasset, siden det er så stille på bloggen, kan det berettes at damen er i Leipzig, både for å se byen + Dresden og for å oppleve – for første gang: Wagners Nibelungenringen. Det er 4 operaer på rappen à 6 timer med matpause, bortsett den første som «bare» var på 4 timer!

Ellers er det «Spergelwoche» her i Leipzig: Uken da aspargesen kommer inn fra åkrene og fryder ganer og tanngarder i restaurantene. Jeg kjøpte en «Spergel-hamburger». Karbonadekaken var byttet ut med grønne asparges. De var store, spenstige og «kløkke» – d.v.s. de bare spratt sund mellom tennene og smakte dertil vidunderlig med husets egen majones. I et glass ved siden av var det en vidunderlig pepret avocado-mos, toppet med tynne skiver frisk jordbær. For å si det sånn: Det var en grønn lunsj, og grønt er det her i Tyskland: De planter trær i byene og utover omlandet så det freser. For her vet de at skal du redusere CO2 i lufta, må du plante TRÆR!

Før avreise for en uke siden, presset jeg på og fikk levert manuset mitt til forlaget fredagen. Lørdagen begynte russetreffhelg for oss om var russ på Follo i 1964. Søndag hjem for å pakke om – mandagen til Oslo og tirsdagen med fly via Frankfurt til Leipzig. Den gamle dama egner seg ikke for slike raid lenger. Det er vondt i knær og føtter (asfaltsjokk for tunge damer) og mye ståing. Ble 74 igår! Mer senere!

Auf wiedersehen!

Leipzig 5.mai – 2019

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *